De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Centraal College Nederlandse Herfstsport Update 23-10-2022 | KNIA KRLS-radio

Mont Football TD Trifecta als Central overweldigt Simpson

Logan Mont (junior, Aurora, Illinois, West Aurora HS) vond de eindzone als ontvanger, rusher en passer toen het voetbalteam van Central College een seizoenshoogte van 680 yards behaalde om Simpson College zaterdag met 49-17 te verslaan.

Vier Nederlandse spelers – en bijna een vijfde – gooiden TD-passen en 13 kregen recepties. Samen voltooiden ze 30 van de 46 passen voor 403 yards met één onderschepping en zes touchdowns. Central (5-2 algemeen, 3-2 American Rivers) pakte ook 277 rushing yards.

Mont had acht ontvangsten voor 60 yards, waaronder een 15-yard TD grab van Cooper Downs (tweedejaarsstudent, Ames) toen de Nederlanders touchdowns scoorden op zes van hun eerste zeven bezittingen. Mont had ook een 8-yard touchdown-run in het tweede kwartaal, trok toen een verrassing door een worp te nemen van Keegan Glover (eerstejaars, Benton, Illinois) en een 10-yard pass te gooien naar Ryan Neu (junior, West Des Moines, Valley HS) in de eindzone met nog 14 seconden te gaan voor een voorsprong van 28-10.

De Nederlanders gebruikten vier quarterbacks terwijl Brady Ketchum (tweedejaarsstudent, Mount Vernon) 9-of-14 voltooide voor 131 yards en twee scores. Downs was 9-of-13 voor 117 yards met twee TD’s en Glover was 5-of-7 voor 72 yards met een TD. Eerstejaars Hunter Hoffman (Pecatonica, Illinois) werd bijna de vijfde die een TD-pass gooide, maar zijn scorende pass in het vierde kwartaal van 21 yard naar Brendan Bogaard (tweedejaarsstudent, Phoenix, Ariz., Northwest Christian HS) werd teruggeroepen vanwege een penalty . Hoffman voltooide 6 van de 11 passen voor 73 yards. De Nederlanders leverden die dag geen zakken op.

Glover won 66 yards op zeven carry’s, running back Jason Hopp (5e jaar, Earlham) had 60 yards op acht carry’s en running back Isaiah Walk (senior, Buffalo Center, North Iowa HS) had 52 yards op acht pogingen.

READ  De Nederlandse premier Mark Rutte ontmoet de Chinese president Xi Jinping over het exportbeleid

Simpson (0-7 algemeen, 0-5 conferentie) was in staat om enkele ritten vol te houden en had 365 yards totale overtreding. Simpson voltooide 20 van 39 passen voor 214 yards en twee touchdowns terwijl hij 50 keer haastte voor 184 yards. Central had een voorsprong van 34-25 in de eerste downs. Linebacker Nathan Rahn (senior, Chadwick, Illinois, Milledgeville HS) had 13 tackles, waaronder negen solo’s.

Linebacker Tate Hagen (junior, Britt, West Hancock HS) had negen stops met een tackle voor verlies, een gedwongen onhandige poging en een break-up van de pass. Eerstejaars cornerback Ben DeMeulenaere (Belle Plaine), in zijn eerste collegiale start, had ook negen stops. Verdedigend einde David Bakol (senior, Houston, Texas, Alief Elsik HS) had 1,5 zakken.

Twee van Central’s laatste drie wedstrijden van het seizoen staan ​​op het programma, waaronder de wedstrijd van aanstaande zaterdag om 13.00 uur in Cedar Rapids met Coe College. De Kohawks zijn 5-2 overall en 4-1 in conference play na een 27-17 overwinning op Loras College zaterdag.

Nederlands gelijkspel met Noorse vrouwen op voetbalveld

Na Luther College op een vroege 1-0 voorsprong te hebben gezet met een eigen doelpunt, kwam het damesvoetbalteam van Central College zaterdagmiddag tot een 1-1 gelijkspel.

De Noorse (6-7-4, 2-3-2 American Rivers Conference) stond op een 1-0 voorsprong nadat een speler van Central (8-5-3, 2-3-2 conference) per ongeluk de bal raakte tijdens een Noorse corner trap. Aanvaller Grace Coates (tweedejaars, Marion) bracht de wedstrijd 10 minuten later in evenwicht nadat hij een streak over de linkerflank had gemaakt en een assist kreeg van middenvelder Paige Cahill (junior, Castle Rock, Colo., Castle View HS). Het was het negende doelpunt van het seizoen voor Coates en de negende assist voor Cahill. Het was het enige schot op doel voor de Nederlanders, maar het was genoeg voor een punt in het conferentieklassement.

READ  "Hollandse uien zijn nog nooit zo vroeg in het seizoen zo prijzig geweest"

Het was ook Seniorendag voor de Nederlanders omdat ze hun vier senioren herkenden: Rachel Daniels (middenvelder, Geneseo, Illinois), Sheila Horstmann (doelman, West Des Moines, Valley HS), Alyssa Knuth (verdediger, Benton Harbor, Michigan, St. Joseph HS) en Bridget Lynch (middenvelder, Northglenn, Colo., Jefferson Academy).

Central sluit dinsdag om 14.30 uur thuis af tegen Nebraska Wesleyan University. Bij winst plaatst Oranje zich voor het ‘postseason’-toernooi van de competitie. Een tweede gelijkspel kan ook voldoende zijn om je te kwalificeren.

Twee doelpunten in de tweede helft bederven Central Men’s Soccer Senior Day

Een 1-1 gelijkspel bij de rust werd gebroken door een paar Luther College-goals in de tweede helft om het Central College-herenvoetbalteam zaterdagmiddag met 3-1 te verliezen.

De Nederlanders (3-10-2, 2-4-1 American Rivers Conference) gingen in de zevende minuut onderuit op een doelpunt van Luther (9-3-5, 3-0-4 conference). Coleman Manuel (senior, middenvelder, Erie, Colo.) vond in de 34e minuut een gelijkmaker die het leven terug op de Nederlandse zijlijn bracht. Manuel’s tweede doelpunt van het jaar werd geassisteerd door een assist van Gabe Wilson (junior, middenvelder, Altoona, Southeast Polk HS).

De Noor scoorde 42 seconden in de tweede helft en vergrootte de marge iets meer dan drie minuten later. Central werd gesterkt door de terugkeer van een aantal spelers die door een blessure tijd hadden gemist. Middenvelders Jake Dzarnowski (vijfde jaar, Wheaton, Illinois, North HS) en Kale Schulte (eerstejaars, Vinton, Vinton-Shellsburg HS) keerden terug na het missen van respectievelijk vijf en drie wedstrijden. Lucas Bartachek (tweedejaars, middenvelder, Waukee) speelde woensdag 13 minuten bij Buena Vista, maar had de voorgaande zeven wedstrijden gemist. Kosuk Takahashi (eerstejaarsstudent, verdediger, Kisarazu City, Japan, Gyosei International School) keerde ook terug na een afwezigheid van één wedstrijd.

READ  Scoot, JetStar, KLM Royal Dutch heropenen route naar Bali

Central eerde de zes afstuderende senioren voor de wedstrijd tijdens een Senior Day-ceremonie: Brandon Banyas (verdediger, Altoona, Southeast Polk HS), Nathan Casas (spits, Cottage Grove, Minn., East Ridge HS), Michael Handel (verdediger, Libertyville, Ill., Carmel Catholic HS), Noah Leonard (verdediger, Spring Hill, Kan.), Micah Poole (doelman, Bettendorf) en Matthew West (aanvaller, Pleasant Hill, Southeast Polk HS).

Central rondt zijn reguliere seizoensschema af door dinsdag om 12.00 uur de Nebraska Wesleyan University te organiseren.

Loras stopt centraal volleybalteam

Het volleybalteam van Central College speelde zijn tweede American Rivers Conference-wedstrijd in evenveel dagen en werd zaterdagmiddag geveegd op Loras College.

De Nederlanders (7-14, 1-6 conference) werden met 25-20, 25-23, 25-20 verslagen door de Duhawks (8-17, 2-6 conference). Als team had Central slechts 35 kills, onder leiding van Natalie Gaszynski (senior, outside hitter, Huntley, Illinois) en Gracie Daniels (tweedejaars, outside hitter, Broken Arrow, Okla.) met elk acht kills. Ashley Harn (eerstejaars, defensieve specialist, Waverly, Waverly-Shell Rock HS) had twee van Central’s drie service-azen. Oranje had als team vier blocks, waarvan er twee werden gedeeld door Elyse Johnson (junior, middle hitter, Kirksville, Mo.). Avery Rexroat (eerstejaars, setter, Macomb, Illinois) had een double-double met 13 assists en 10 opgravingen. Ivett Flores (eerstejaars, libero, Windsor, Colo.) leidde het team met 17 opgravingen en Amanda Smith (senior, setter, Tipton) leidde het team met 20 assists.

De Nederlandse gastheer Simpson College woensdag in zijn conferentie finale om 18.00 uur op woensdag.