maart 5, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ongecompliceerde truc om verbrande stukjes uit je Dutch Oven te verwijderen

Volgens een TikTok-video, de gemakkelijkste manier om een ​​Dutch Oven met aangebrande stukjes op de bodem schoon te maken, is door hem voor de helft te vullen met kraanwater en dat water op het fornuis aan de kook te brengen. Het deksel is niet nodig, maar zodra het water begint te koken, wil je het ongeveer drie minuten laten staan. De verteller van de video legt uit dat je dan de brander uit kunt zetten en de zijkanten en onderkant kunt schrapen met een houten lepel of spatel. Vervolgens wil je het water uitgieten en de pot even laten staan.

De TikToker merkt op dat de verbrande stukjes die overblijven zullen “afschilferen”, en dan kun je het wassen met wat heet zeepsop. Deze schoonmaaktrucvideo heeft meer dan 51.500 likes opgeleverd en de goedkeuring van de Nederlandse ovenmaker Le Creuset; het bedrijf merkte op: “De beste schoonmaaktip!”

Epicurious suggereert een soortgelijke truc, maar voegt een bolletje zuiveringszout toe aan je kokende water om die ingebrande “smurrie” te verwijderen. Bovendien, als je merkt dat sommige aangebrande voedselresten niet willen wijken, stelt de voedselsite voor om een ​​pasta van water en zuiveringszout te maken om de bodem van de pot te bedekken. Laat het een nacht staan ​​​​en haal dan je magische houten lepel eruit om het te schrapen totdat de kool niet meer is.

READ  Corre Energy tekent opslagovereenkomst met Eneco voor Nederlands project – The Irish Times