maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bangladesh gestuurd omdat Nederlanders ervoor kozen om in Hobart te veldwerken

De Nederlandse aanvoerder Scott Edwards heeft de toss gewonnen en heeft ervoor gekozen om te fielden in hun ICC Heren T20 World Cup Super 12-wedstrijd tegen Bangladesh in Hobart op maandag.

De Nederlandse in vorm doet mee aan de Bellerive Oval-wedstrijd nadat ze als tweede in groep A van de eerste ronde is geëindigd en zal vol vertrouwen zijn na twee overwinningen uit drie wedstrijden die al in Australië zijn gespeeld.

Ze zullen het opnemen tegen een Bangladesh-ploeg onder leiding van ervaren allrounder Shakib Al Hasan en met ervaren slagman Litton Das die de toporder van de ploeg bestuurt.

Oranje heeft twee wijzigingen aangebracht in het team dat donderdag in Geelong verloor van Sri Lanka, met Shariz Ahmad en Logan van Beek in hun laatste elftal.

Veteraan allrounder Roelof van der Merwe is geblesseerd uitgevallen, terwijl gangmaker Timm van der Gugten gedropt wordt.

Bangladesh: Najmul Hossain Shanto, Soumya Sarkar, Litton Das, Shakib Al Hasan (c), Afif Hossain, Yasir Ali, Nural Hasan (wk), Mosaddek Hossain, Taskin Ahmed, Mustafizur Rahman, Hasan Mahmud

Nederland: Max O’Dowd, Vikramjit Singh, Bas de Leede, Tom Cooper, Colin Ackermann, Scott Edwards (c, wk), Tim Pringle, Logan van Beek, Shariz Ahmad, Fred Klaassen, Paul van Meekeren

READ  Grootste deal Fintech: Nederlandse groep koopt Process Bildes voor $ 4,7 miljard