oktober 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Uncles kondigen nieuw album ‘True Entertainment’ aan, Titelnummer delen: Luister

Het is bijna zes jaar geleden dat Manchester art-poppers Dutch Uncles uitkwamen Grote ballon, hun laatste album. Vandaag hebben ze plannen aangekondigd om die LP te volgen met een nieuwe genaamd Echt amusement. Ze hebben ook het titelnummer van het album gedeeld, een zelfbewust en synthy nummer dat blijkbaar werd beïnvloed door acid house en Prince’s Teken O’ The Times. In de video van regisseur Nick Middleton draagt ​​de Nederlandse ooms-frontman Duncan Wallis een glanzend gouden pak in Elvis-stijl en zingt hij het nummer, waarbij hij de live zang mixt met de opgenomen zang, in een lege zaal, voor een compleet uitgekauwd lounge-zangeres.

In een persbericht zegt Duncan Wallis dat de video een eerbetoon is aan het werk van live entertainment:

Ik ken zelf maar al te goed de bergachtige taak die deze arme zoden hebben en de mentale gymnastiek die nodig is om te bedenken dat het op afstand succesvol zou zijn, dus in zekere zin is dit een eerbetoon aan het ambacht. Ik was vastbesloten om een ​​sikbaard te maken voor de shoot, om mezelf te scheiden van het personage – het is een personage. Maar ik was gekrenkt om mezelf in het gouden pak te zien, en ik begreep meteen de pijn van Elvis.

Regisseur Nick Middleton zegt:

Toen ik onderzoek deed naar het gouden pak van Elvis, ontdekte ik dat hij er echt een hekel aan had en het maar twee of drie keer droeg. Ik vind het idee van een baan die bedoeld is om de harten van mensen vreugde te brengen erg vermoeiend – en soms zelfs hatelijk – echt intrigerend. Ik denk dat mensen zich daar wel in kunnen vinden.

Bekijk hieronder de video “True Entertainment” en de tracklist van het nieuwe album.

READ  Aberdeen-doelman Kelle Roos was vastbesloten om bij de Dons zijn Nederlandse droom te verwezenlijken

TRACKLIJST:
01 “Echt amusement”
02 “Damascenes”
03 “Tropigala (2 tot 5)”
04 “Knallen”
05 “Rij verlaten”
06 “Ik ben je vader niet”
07 “Diep Eind”
08 “In Salvia”
09 “Beëindig geloof”
10 “dode letter”

Echt amusement is uit 3/10/23 op Memphis Industries.