april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands B2B-leenplatform Floryn haalt $ 64 miljoen binnen

Floryn, een in Nederland gevestigde online kredietverstrekker voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), aangekondigd op vrijdag (21 oktober) dat het 65 miljoen euro ($ 64 miljoen) heeft opgehaald bij de Britse bank NatWest.

Floryn is opgericht in 2016 en biedt zakelijke leningen tot 3 miljoen euro aan het midden- en kleinbedrijf (MKB). Om haar besluitvorming kracht bij te zetten, gebruikt de Nederlandse FinTech machine learning (ML) om risico’s te evalueren door transactiegegevens uit meerdere bronnen te verzamelen en te analyseren. Het heeft een PSD2-licentie van De Nederlandse Bank (DNB).

MKB-bedrijven die een lening bij Floryn aanvragen, worden binnen 24 uur goedgekeurd of afgewezen, aldus het bedrijf.

Kunstmatige Intelligentie en ML worden steeds vaker toegepast in het besluitvormingsproces bij het verstrekken van leningen. Bedrijven zoals Lendflow hebben slimme beslissingsmotoren ontwikkeld die toegang krijgen tot kredietwaardigheid op basis van invoergegevens.

Lees verder: Lendflow lanceert kredietbeslissingsengine voor ingebedde kredietproducten

“Ondanks een uitdagende markt van de afgelopen jaren is Floryn blijven groeien als financier met ambitie, waarbij een goede klantervaring en service een belangrijke rol hebben gespeeld”, aldus Floryn CFRO Gion van den Bogaert in een persbericht.

“Floryn heeft meer dan € 650 miljoen verstrekt [$642 million] in financiering sinds de oprichting, en dankzij deze uitbreiding kunnen we nu ook grotere bedrijven helpen tegen scherpere tarieven, tot een kredietlimiet van € 3 miljoen [$2.96 million].”

“NatWest is actief op zoek naar mogelijkheden om fintech-bedrijven te ondersteunen die een onderscheidende bijdrage leveren aan de duurzame groei van de economie”, aldus NatWest Head of Specialty Finance George Ross. “We zijn dan ook verheugd Floryn te verwelkomen als nieuwe klant van een innovatieve kredietverstrekker die goed aansluit bij de kernwaarden van NatWest om het groei- en succespotentieel van bedrijven te stimuleren.”

READ  Laura Delaney leidt Ierland naar overwinning tegen Nederland

Voor alle PYMNTS EMEA-dekking, abonneer je op de daily EMEA-nieuwsbrief.

We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om samen te werken met innovators en disruptors.

Leer meer

https://www.pymnts.com/news/investment-tracker/2022/b2b-accounts-payable-firm-finexio-raises-35-million-dollars-grow-embedded-payments/partial/