juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom de Nederlandse tiener die met Jeff Bezos in de ruimte vloog nooit naar de winkel op Amazon kwam

Waarom de Nederlandse tiener die met Jeff Bezos in de ruimte vloog nooit naar de winkel op Amazon kwam

Oliver Damon, 18, die onlangs de ruimte in ging met Amazon-oprichter Jeff Bezos, is nog nooit in een winkel op Amazon geweest. De Nederlandse tiener werd op 20 juli de jongste astronaut ter wereld toen hij aan boord ging van het ruimtevaartuig New Shepherd en samen met Bezos, zijn broer Mark en de 82-jarige vliegenier Wally Funk de ruimte in ging.

“Ik heb Jeff verteld dat ik nooit echt iets van Amazon heb gekocht”, zei Damon vorige week in een interview met Reuters nadat hij terugkeerde naar Nederland na zijn historische ruimtevlucht.

De onthulling verraste Bezos: “Oh, wauw, ik heb iemand dit lang geleden horen zeggen.”

Damon deed de onthulling in een interview met Reuters. Een van Damons vertegenwoordigers wees erop dat hij dat niet kon Doe aankopen purchase Amazon lanceerde pas vorig jaar zijn Nederlandstalige website.

Amazon is sinds 2014 in Nederland, verkoopt e-books en biedt Nederlandse klanten vanaf 2016 de mogelijkheid tot 24-uurs levering via hun Duitse website. Amazon heeft zijn Nederlandstalige website Amazon.NL pas in maart 2020 volledig gelanceerd. Nu verkoopt het 100 miljoen producten en omvat het “duizenden” Nederlandse retailers.

Alle belangrijke vraag of Damon is begonnen met winkelen op Amazon is niet beantwoord. De woordvoerder van de tiener vertelde aan Make It van CNBC dat hij momenteel op vakantie is en niet beschikbaar is voor interviews. Amazon heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Oliver Damon, een student natuurkunde, was de eerste kandidaat die $ 28 miljoen bood om mee te rijden met het laatste kandidaat-team. Damon zei dat hij was geselecteerd omdat hij de jongste kandidaat was en een getrainde piloot.

READ  Het Nederlandse parlement wil de gezondheidsdienst sluiten, die is vrijgesteld van 385

Damon vertelde een Nederlandse krant dat het bereiken van de ruimte zijn “ultieme, ultieme doel” was en dat “als ik het had, het zeker niet de laatste keer zou zijn dat ik de ruimte in zou gaan.”

Zonder te onthullen hoeveel zijn vader, Jose Damon, CEO van Somerset Capital Partners, voor zijn stoel heeft betaald, zei Damon dat hij hoopt zich bij Bemes aan te sluiten als trainer bij Blue Origin en een carrière in de ruimtevaart na te streven.

(Bewerkt door: Shoma Bhattacharjee)