juni 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joran Schoenmaker tekent pro-deal bij North Wales Crusaders

Foto: PA

League 1-club North Wales Crusaders heeft de Nederlandse international Joran Schoenmaker, die in 2022 werd genomineerd voor de Gouden Schoen, gecontracteerd.

De 23-jarige zal pas de tweede in Nederland geboren speler worden die een rol speelt in de professionele gelederen, in de voetsporen van ex-St Helens, Salford, Wigan en Leigh-aanvaller Tim Jonkers.

Schoenmaker zei: “Ik ben erg dankbaar voor deze kans om voor Crusaders te spelen.

“Als enige geboren en getogen Nederlandse speler die op dit niveau meedoet, kijk ik ernaar uit om Nederland te vertegenwoordigen; en ik kijk uit naar de ervaring en het aandringen op promotie.”

Crusaders-coach Carl Forster zei: “Joran heeft echt indruk op ons gemaakt met zijn atletisch vermogen en bereidheid om te slagen. Hij wil heel graag bij de ploeg komen en hij zal een goede aanvulling zijn op het team.”

Joran Schoenmaker een Nederlandse rugby league-pionier

Schoenmaker is al enkele jaren een opvallende speler voor Nederland en won de NRLB 2018 met Amsterdam Cobras voordat hij terugkeerde naar zijn thuisclub Zwolle Wolves.

Schoenmaker genoot ook succes op het internationale toneel, won het Europees Kampioenschap D in 2021 met Nederland en werd genomineerd voor de Gouden Schoen van de International Rugby League in 2022.

NRLB operations manager Matt Rigby zei: “Joran heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld bij ons internationale succes; en heeft zijn potentieel bij tal van gelegenheden in Europa getoond. We zijn allemaal verheugd om te zien hoe Joran het doet in de opstap naar League 1.

READ  Nederlandse man die Amanda Todd sextorpedeerde wordt vandaag veroordeeld

“Het is een enorme kans voor Joran om op een hoger niveau te strijden en tegelijkertijd een Nederlandse pionier te worden op het gebied van professionele rugby league-kansen voor meer spelers in Nederland en het vasteland van Europa.

“We wensen Joran en Crusaders het allerbeste voor het seizoen 2023.”

Meer internationale inhoud

Oldham haalt Fiji-international binnen

Carcassonne zit bovenaan in het Franse Elite Kampioenschap met Kerstmis

Australië mannen en vrouwen bovenaan de wereldranglijst na het succes van de Wereldbeker

VOLGEN: Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Love Rugby League mobiele app en podcast