maart 21, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Scoot, JetStar, KLM Royal Dutch heropenen route naar Bali

TEMPO.CO, Jakarta – Drie buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hebben de heractivering van de internationale vluchtroute naar Bali International Airport, I Gusti Ngurah Rai, ingediend. Het zijn KLM Royal Dutch, Scoot Tiger Air en JetStar Airways.

“Dit is een positief teken van het vertrouwen van internationale luchtvaartmaatschappijen en toeristen om opnieuw te vliegen en Bali te bezoeken”, zei Faik Fahmi, president-directeur van de staatsluchthavenexploitant Angkasa Pura I, in een verklaring die op zaterdag 19 februari werd vrijgegeven.

Op basis van het rapport gaat KLM Royal Dutch 4 vluchten per week uitvoeren met de route Singapore-Denpasar. Ze zullen Boeing B-777-vliegtuigen gebruiken met een capaciteit van 408 stoelen. Scoot Tiger Air zal drie vluchten in een week uitvoeren met dezelfde route, Singapore-Denpasar, met behulp van Airbus A-320 met een capaciteit van 108 passagiers.

Ondertussen zal JetStar Airways drie vluchten per week uitvoeren met de routes: Singapore-Denpasar, Sydney-Denpasar en Melbourne-Denpasar. Voor Singapore-Denpasar gebruiken ze Airbus A-320 met een capaciteit van 180 passagiers. Wat de routes Sydney-Denpasar en Melbourne-Denpasar betreft, zal JetStar Boeing B-788 gebruiken met 335 passagiersstoelen. Ze maakten ook Airbus A-321/A-320 vliegtuigen met 323 of 186 stoelen.

“We hopen dat het passagiersverkeer en de internationale vluchten die naar Bali komen geleidelijk zullen toenemen en in staat zullen zijn om het economische herstel van de mensen te ondersteunen”, zei Faik.

Angkasa Pura I, zei hij, zal het strikte gezondheidsprotocol blijven toepassen en ervoor zorgen dat de operaties van alle luchtvaartmaatschappijen die op de luchthaven van Bali landen, zich houden aan de toepasselijke regelgeving. Vandaag verzorgt I Gusti Ngurah Rai Airport internationale vluchten van Garuda Indonesia en Singapore Airlines.

READ  Het ultieme huwelijkscadeau is te koop voor Prime Day

Het internationale passagiersverkeer op de luchthaven Ngurah Rai bereikte van 1-18 februari 639 mensen. Voorafgaand aan de Covid-19-pandemie in 2019 overtrof het de 13,8 miljoen met 73.886 internationale vluchten.

Lees: Ministerie van Toerisme zet proefproject voor opwarmingsvakantie op Bali

Francisca Christy Rosana