January 19, 2021

Uit officiële statistieken blijkt dat christelijke gemeenschappen een broeinest zijn van het coronavirus

Adverteren online kerkdienst. Foto: DutchNews.NL

Negen van de 10 grootste coronavirus-hotspots van Nederland zijn geclassificeerd Gebieden van de christelijke kerk, Volgens onderzoek Loyaal, En op basis van statistieken van het RIVM.

Van de 20 lokale overheidsgebieden met het hoogste aantal coronavirusgevallen per leider, worden er 14 geclassificeerd als christenen, zei Drew.

De lijst wordt aangevoerd door de voormalige eilandstaat Urk, waar jeugdgroepen de afgelopen weken meerdere keren in botsing zijn gekomen met de politie. Hout is de enige plek in de top 10 die niet tot de Bible Belt behoort.

Drew definieert een christelijke lokale autoriteit waarin meer dan 20% van de bevolking bij de laatste verkiezingen heeft gestemd voor de SGP of Kristen Uni, een van de twee traditionele partijen.

Redenen

RIVM-epidemioloog Susan van den Hoff zei tegen Drew dat er geen duidelijke reden was waarom er zoveel gevallen in christelijke gemeenschappen zouden zijn.

Een reden kan de relatief grote gezinsomvang zijn, en de andere kan de opeenstapeling van banen bij een paar werkgevers zijn, die beide helpen het virus relatief snel te verspreiden.

Bovendien reizen studenten actief naar protestantse scholen in verschillende gebieden, wat zal helpen bij de verspreiding van het virus naar religieuze gemeenschappen, zei hij.

Kerk

Het bijwonen van de kerk hoeft geen directe oorzaak te zijn, zegt Van den Hoff, ‘Als mensen de regels volgen en afstand houden, praat dan niet na de dienst.’

Er is veel kritiek op het besluit van de regering Kerken mogen niet worden gesloten, Moskeeën en kapellen in de nieuwste lockdown.

READ  Indiase mannen staan ​​op de 4e plaats in 2020 en vrouwen op de 9e plaats in de FIH-ranglijst

Zo verwelkomde een kerk in Barnwell, Guilderland afgelopen weekend, honderden mensen op zondag, ondanks een dringende oproep van de regering om online diensten te verlenen, maar geen enkele menigte was bang voor de epidemie.

Hans van der Velde, een woordvoerder van de Hervormde Kerk van de Christelijke Reformatie, reageerde op de kritiek en zei tegen de Telegraph dat “het orgel erg zacht speelt, zodat mensen niet luid zingen”, behalve om de sociale afstandsregel in acht te nemen.

Kerkleiders, waaronder protestanten en katholieken, hebben hun congregatie opgeroepen om geen grootschalige massavieringen online bij te wonen of hen online te volgen met maximaal 30 personen. De katholieke kerk heeft alle kerstavonddiensten verboden.

DutchNews.NL Bedankt voor het doneren aan

Het team van DutchNewsNL wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze informatie over de Coronaviruscrisis in de avonden en weekenden uit te breiden en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.NL Al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden wij u geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over Nederlandse aangelegenheden kunnen bieden. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Je hebt nog niet gedoneerd, maar als je wilt, Dat kan via Ideal, Creditcard of PayPal.