mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het in Chicago gevestigde Dutch Farms doet een bod op het failliete Oberweis Dairy

Het in Chicago gevestigde Dutch Farms doet een bod op het failliete Oberweis Dairy

Oberweis Dairy, dat eerder deze maand faillissementsbescherming volgens Chapter 11 aanvroeg, maakte dinsdag bekend dat het een koper heeft gevonden voor zijn eeuwenoude familiebedrijf.

Brian Boomsma, eigenaar van het in Chicago gevestigde Dutch Farms, deed een bod van één paard op bijna alle bedrijfsmiddelen toen het uit het faillissement kwam, met het plan om “het bedrijf te runnen en te laten groeien”, aldus Adam Kraber, president van Oberweis. zei in een persbericht.

“We zijn heel blij dat een bedrijfsleider als Brian Boomsma geïnteresseerd is om in Oberweis te investeren en het bedrijf te helpen blijven groeien en bloeien”, aldus Kraber. “We blijven onze trouwe klanten, leveranciers en toegewijde medewerkers dankbaar die ons tijdens dit proces hebben gesteund.”

Een Nederlandse landbouwvertegenwoordiger bevestigde het bod dinsdag, maar weigerde verder commentaar. Geen van beide bedrijven heeft details over het bod bekendgemaakt.

Oberweis Dairy heeft op 12 april in Chicago een faillissementsbescherming aangevraagd, nadat het er aanvankelijk niet in was geslaagd een koper te vinden om het bedrijf uit de financiële nood te redden. De zuivelfabriek, die de afgelopen jaren geld heeft verloren, is meer dan 4 miljoen dollar schuldig aan de twintig grootste concurrente schuldeisers en ongeveer 14 miljoen dollar aan bankschulden.

Het bedrijf, bekend om zijn ouderwetse melk en ijs in flessen, heeft 40 melkwinkels in Chicago, Indiana, Michigan en St. Louis, bezorgservice voor boodschappen en een thuisbezorgservice. Het besteedt een deel van de productie uit, maar heeft een 27 jaar oude fabriek op het hoofdkantoor in North Aurora.

Het familiebedrijf, opgericht in 1915 door Aurora-melkveehouder Peter Oberweis, is uitgegroeid van een wagen met één paard tot een meerstatenbedrijf met vorig jaar een omzet van $ 95 miljoen. Maar Oberweis Dairy heeft het de afgelopen jaren moeilijk gehad omdat de vraag van de consument naar zuivelalternatieven zoals plantaardige melk is gegroeid, volgens de faillissementsaanvraag, als gevolg van ‘progressieve’ kapitaaluitgaven.

READ  Nederlandse fotograaf documenteert Oman's 'renaissance' jaren |

Na vier generaties in handen van de familie te zijn geweest, besloot Jim Oberweis, een Republikeinse politicus en kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, vorig jaar de zuivelfabriek te verkopen.

Oberweis Dairy liet de staat eerder deze maand weten dat 127 werknemers van de familiebedrijf North Aurora-zuivelfabriek op 11 juni zouden kunnen worden ontslagen vanwege de sluiting van de fabriek. gedetecteerd.

Tijdens een jachtpaardenveiling stelde de Nederlandse rancher Oberweis een overeengekomen minimumprijs vast om het melkveebedrijf te kopen, maar liet de deur open voor een hoger bod. Oberweis Dairy zei in een persbericht dat het verwacht het herstructureringsproces eind juni af te ronden en onder een nieuwe eigenaar uit het faillissement te komen.

Dutch Farms, opgericht in 1987 door de broers Brian en Bruce Boomsma, is een familiebedrijf dat onder zijn merkproducten kaas, eieren, melk, boter en andere zuivelproducten aanbiedt.

[email protected]