mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse giganten gaan 'goedkope' transfergesprekken voeren voor de geblesseerde Barcelona-verdediger

Nederlandse giganten gaan 'goedkope' transfergesprekken voeren voor de geblesseerde Barcelona-verdediger

Barcelona hoopte deze zomer 10 miljoen euro op te halen uit de verkoop van Sergino Dest aan PSV Eindhoven.

De international van USMNT werd afgelopen zomer uitgeleend aan de Nederlandse giganten, met een optie om de transfer definitief te maken voor €10 miljoen. Het ging zo goed met de verdediger bij Eindhoven dat de club bereid was hem fulltime te contracteren.

Een ernstige knieblessure waardoor Test negen maanden buitenspel stond, veranderde de situatie echter.

PSV gaat onderhandelen over goedkope deal voor Test

Test liep vorige week zelfs een ernstige knieblessure op die hem tot 2025 buiten spel zal houden. PSV wil de Barcelona-huurder echter graag definitief contracteren.

Maar volgens de laatste update spel, PSV wilde de aanvankelijk overeengekomen vergoeding van € 10 miljoen aan Barcelona voor Test niet betalen vanwege zijn blessure. Zijn contract bij de Catalanen loopt immers volgend jaar af.

De Sergino-test duurt negen maanden. (Foto door Ron Jenkins/Getty Images)

Volgens het rapport was er alles aan gedaan om Test in de zomer voor tien miljoen euro definitief uit Barcelona te laten vertrekken, waarbij hij ook een contract voor vier jaar zou tekenen bij PSV.

Maar een blessure verandert alles. Hoewel PSV de speler niet helemaal wil opgeven, willen ze ook geen enorm bedrag betalen voor een speler die pas volgend jaar speelt.

Ze proberen nu dus te onderhandelen over een lagere transfersom om de USMNT terug te schrijven van Blauwcrana permanent in handen.

Een vergoeding van ongeveer €1-2 miljoen zou het bedrag kunnen zijn dat ze kunnen bieden, plus er is een toekomstige doorverkoopclausule voor Barcelona. Ondertussen zal Teste zijn salaris moeten aanpassen en een loonsverlaging moeten doorvoeren.

READ  Nederlandse ondernemers, Rotterdamse haven bezorgd over Russische inval in Oekraïne