juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kamerleden willen dat NL alle Afghanen overneemt die met Nederlandse troepen hebben gewerkt

Kamerleden willen dat NL alle Afghanen overneemt die met Nederlandse troepen hebben gewerkt

De meerderheid in TweetCamer, de Tweede Kamer van het Nederlandse parlement, zou alle Afghanen moeten opnemen die in de Nederlandse Nederlandse missie hebben gediend, maar niet alleen de vertalers. De D66-beweging werd gesteund door Kristen Uni, SP, GroenLinks, PvdA, DENK en CDA, meldt NU.nl.

Het kabinet zei vorige week dat het van plan was om alleen vertalers toe te laten die tot voor kort hadden gewerkt met Nederlandse troepen die in Afghanistan waren gestationeerd.

Maandagavond lieten de bezorgde ministers aan Kamar weten dat ze de procedures en procedures om tolken naar Nederland te halen, zouden vereenvoudigen. “Het kabinet verzekert Kamar dat hij er alles aan zal doen om de uittocht uit Afghanistan beter te beheersen”, aldus minister van Buitenlandse Zaken Sikrit Cock, minister van Defensie Ank Bezelweld en staatssecretaris Angie Brookersnol in een brief aan het parlement.

Het kabinet besloot verschillende eisen te laten vallen toen de Taliban zondag de hoofdstad Kabul innamen vanwege de noodtoestand in Afghanistan en duizenden mensen probeerden het land het gevoel te geven dat vliegtuigen niet konden landen op de luchthaven van Kabul. Procedure voor vertalers om naar Nederland te komen. Hieronder valt onder meer de eis dat het Ministerie van Defensie bevestigt dat verzoeker daadwerkelijk als vertaler voor de Nederlandse krijgsmacht heeft gediend. Asielzoekers en hun gezinnen moeten in het bezit zijn van een paspoort of andere geldige identificatiedocumenten.

Het Parlement wil dat deze eer wordt toegekend aan al diegenen die bij Nederlandse troepen hebben gediend, inclusief beveiligers en logistiek personeel.

Ministers zeiden dat het kabinet “ernstig bezorgd” was over de situatie van Afghanen die voor Nederland of bondgenoten werken. Daarom is de regering in gesprek met NAVO-bondgenoten en EU-partners om iedereen zo snel mogelijk weer in veiligheid te brengen.

READ  Nederlandse rechtse partijen bereiken een eerste akkoord over de regeringsvorming

Tweet Kamar gaat dinsdag in gesprek met de betrokken ministers over de situatie in Afghanistan. Kamar nodigt het kabinet al maanden uit om vertalers naar Nederland te halen. Ze zijn in gevaar sinds de NAVO-troepen zich begonnen terug te trekken uit Afghanistan. De Taliban beschouwen ze als verraders. Verwacht dus dat het kabinet enkele belangrijke parlementsleden zal ontmoeten.