mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse acteur Toni Roelvink bekeerde zich tot de islam

De Nederlandse acteur Toni Roelvink bekeerde zich tot de islam

Nederlandse acteur Toni Roelvink bekeert zich tot de islam | Express-tribune

Het beroemde model deelde het moment waarop Kalma reciteerde in de moskee op Instagram

De 27-jarige Nederlandse acteur Toni Roelvink bekeerde zich tot de islam. Foto: www.telegraaf.nl

De populaire Nederlandse acteur en model Toni Roelvink haalde onlangs de krantenkoppen toen ze publiekelijk haar bekering tot de islam aankondigde.

Hij documenteerde zijn spirituele reis en deelde een diepgaand moment op Instagram waarin hij de Kalma reciteerde in een moskee. Rolvinck zegt dat hij op zoek was naar spiritualiteit nadat hij in zijn leven met veel uitdagingen te maken had gehad.

Roelvink raakte vorig jaar tijdens de opnames ernstig gewond toen een auto hem aanreed en zijn ribben beschadigde. Er werd kanker bij hem vastgesteld, maar hij herstelde na een complexe behandeling.

Momenteel bevindt hij zich in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij vele moskeeën heeft bezocht en de hele maand Ramadan nauwlettend heeft geobserveerd in één moskee, en uiteindelijk de islam heeft omarmd.

Lees: 50 mensen uit 10 hindoefamilies bekeren zich tot de islam

Rolvinck, die nu in de Verenigde Arabische Emiraten woont, verdiepte zich in het islamitische geloof en observeerde de heilige maand Ramadan van dichtbij in moskeeën.

READ  We zijn niet van wereldklasse, zegt von Gale tegen de Nederlanders

Zijn diepgaande begrip bracht hem ertoe de islam te omarmen, waarbij hij persoonlijke groei als zijn voornaamste motivatie noemde. Hij benadrukte zijn leertraject en bedankte de steunbetuigingen van fans over de hele wereld.

“Dit is geweldig nieuws en ik wil je daarvoor bedanken. Ik denk dat ik nog niet in dat stadium ben. Ik leer gaandeweg en ik hoop dat het gerespecteerd wordt”, voegde hij eraan toe.

“Ik denk niet dat veel mensen hebben gemerkt dat het gisteren een bijzondere dag voor mij was”, zei Roelvink in een videoboodschap, verwijzend naar de dag waarop hij zich bekeerde tot de islam, zo meldt een Nederlandse krant.

Hij vervolgde: “De foto’s zijn gemaakt, op internet geplaatst en breed uitgemeten in de media. Het wordt verwacht als ik het voor een grote groep doe.