april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

21-jarige Nederlandse student noemt zijn ziel als NFT

Sinds we kennis hebben gemaakt met het concept van Non-fungible tokens (NFT’s), lijkt alles de moeite waard om te verkopen. Hoewel niet iedereen het idee heeft kunnen vatten, brengen degenen die dat wel hebben het naar een heel nieuw niveau. Afgezien van memes, tweets en videoclips waarvan we hebben gezien dat ze als NFT’s werden verkocht, heeft een 21-jarige kunststudent zijn ziel nu op de NFT-marktplaats OpenSea vermeld.

Stijn van Schaik, student van de Haagse kunstacademie in Nederland, is van plan zijn ziel te verkopen als digitale kunst. “Hallo persoon, je kijkt momenteel naar een ziel”, schrijft Stijn in de aanbieding. Hij beschrijft verder in de beschrijving van de aanbieding dat “Voor nu is het van mij”, maar zodra het op de blockchain gaat als een NFT, “wie weet wat er zal gebeuren.”

Om een ​​bredere groep kopers voor zijn ziel te bereiken, heeft Stijn ook een eigen website gemaakt. Op de website beweert Stijn dat hij crypto-enthousiasteling is en “actief” zoekt naar manieren om winst te maken met de virtuele valuta en ook “terug te geven aan de technologie”.

Stijn schrijft ook dat hij door zijn ziel op een rijtje te zetten, de aandacht wil trekken en het idee van NFT’s wil verspreiden onder mensen die zich er niet van bewust zijn.

Hoewel het voor velen misschien een publiciteitsstunt lijkt, is het voor Stijn iets belangrijks. De student deelt op zijn site dat hij een creatieve schrijver heeft gestrikt om de ‘overeenkomst betreffende de verkoop van mijn ziel’ te schrijven.

READ  Brunch, diner & Chef's Table menu's nu verkrijgbaar bij The Dutch Eatery & Refuge

Bovendien heeft Stijn het document ook geüpload op de site waar hij ‘ziel’ heeft gedefinieerd en bepaalde voorwaarden met betrekking tot de verkoop heeft opgesomd. Bovendien heeft Stijn het eigendom en het gebruik van zijn ziel gedetailleerd beschreven zodra iemand hem koopt.

In de overeenkomst heeft Stijn de eigenaar van de ziel toestemming gegeven om de hele ziel of een deel ervan op enigerlei wijze op te eisen, te houden, op te slaan, aan te bieden of over te dragen.

Lees hier al het laatste nieuws, het laatste nieuws en IPL 2022 Live Updates.