juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Bros Coffee neemt pand Cheeks in Santa Fe over | Lokaal nieuws

Een van de heetste – en blijkbaar coolste – koffie-outlets in Amerika gaat naar Santa Fe.

En het landt op het terrein van een eenmalige stripclub.

De sloop begon vorige week op het gesloten Cheeks-terrein om plaats te maken voor een drive-thru en walk-up coffeeshop van Dutch Bros – een java-franchise die landelijk een cult-achtig fenomeen heeft gecreëerd en een sfeer heeft gecreëerd waar barista’s soms naar worden verwezen als “bro-ista’s.”

Het in Grants Pass., Oregon gevestigde bedrijf arriveert in Santa Fe na de opening van zijn eerste winkel in New Mexico in juli 2020 in Rio Rancho. Dutch Bros heeft sindsdien acht drive-thru-locaties geopend in Rio Rancho, Albuquerque, Bernalillo en Las Cruces.

De bouwvergunningsplannen van de City Land Use Department bevestigen dat Dutch Bros een drive-thru-locatie zal bouwen zonder zitplaatsen binnen op 2841 Cerrillos Road, de locatie van de Cheeks-club die op december werd gesloten. 17 na het aanbieden van entertainment voor volwassenen sinds het einde van de jaren tachtig.

Het in Phoenix gevestigde Accelerated Development Services kocht het 1,84 hectare grote pand via een aanbieding van de in Albuquerque gevestigde Pegasus Group, die winkelgebieden aan beide zijden van Zafarano Drive beheert.

De 950 vierkante meter grote Dutch Bros-structuur vult slechts een beetje van een ruimte van 30.000 vierkante meter, en een functionaris voor versnelde ontwikkeling zei dat het bedrijf op zoek is naar een ander bedrijf om het gebied te helpen vullen.

Dit is het eerste project van Accelerated in Santa Fe, met een eerdere betrokkenheid van New Mexico als minderheidspartner bij de rehabilitatie van Market Center Crossing, nabij de boulevards Eubank en Lomas in Albuquerque.

“Ik heb affiniteit met Santa Fe,” zei Eakin. “We denken dat heel Cerrillos Road goed is als we andere eigendommen kunnen vinden om te verwerven. Sommige van de oudere panden gebouwd in de jaren 1950, ’60 en ’70 zijn rehabilitatiemogelijkheden. ”

Eakin heeft niet bevestigd dat Dutch Bros de huurder is van het voormalige Cheeks-pand, maar Dutch Bros is een van de belangrijkste huurders van Accelerated Development en het bedrijf vertegenwoordigt Dutch Bros in ongeveer een half dozijn staten.

“We wilden ze graag naar Santa Fe krijgen, maar het duurt even voordat we een locatie hebben gevonden”, zei Eakin over een niet nader genoemde koffieverkoper.

Dutch Bros reageerde niet op telefoon of e-mailberichten van De nieuwe Mexicaan.

Dutch Bros was jarenlang de grootste particuliere koffieketen in de VS, zelfs met minder dan de helft van het huidige aantal winkels. Het bedrijf ging naar de beurs in een beursgang in september voor $ 23, terwijl het aandeel nu boven de $ 60 ligt.

De jaaromzet bedroeg $ 497 miljoen in 2021, een stijging van $ 186 miljoen in 2018.

Sinds de oprichting in 1992 door de broers Travis en Dan Boersma enorm populair in de Pacific Northwest, heeft Dutch Bros de afgelopen jaren het zuidwesten bedekt en heeft nu meer dan 538 locaties in 13 staten.

Het jaar 2017 was het jaar waarin de groei van Dutch Bros begon te stijgen. Tot die tijd voegde de koffieketen ongeveer 20 nieuwe locaties per jaar toe met een aanwezigheid in slechts zeven westerse staten. Sindsdien is het gemiddelde verdubbeld tot 52 nieuwe locaties, met 70 nieuwe Dutch Bros in het eerste pandemiejaar 2020 en 97 in 2021.