mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Area roundup: Nederlands opent met ruime overwinning | Pella

Jongens tennis

Nee. 2 Pella 10, Noordpool 1

PELLA – Vers van een groot 2021, begon het Pella-jongenstennisteam hun seizoen 2022 op dominante wijze toen ze langs de Noordpool rolden.

Oranje begon met vijf van de zes enkelpartijen, waarbij Jack Briggs en Joshua Roozeboom met 6-0, 6-0 op de nummer twee en drie plaatsten. Ook Cameron Rowe (6-0, 6-1), Ben Van Gorp (6-0, 6-3) en Hayden Rozenboom (6-0, 7-5) wonnen in twee sets.

Pella’s nr. 1-honkslagen, Caleb Briggs, kenden een geweldige start met een 6-1 overwinning in de eerste set op Ethan Moon, de kwalificatiewedstrijd voor het enkelspel, voordat de laatste terugkaatste om de tweede set met 6-1 te pakken en een tiebreak af te dwingen, die Moon zou winnen met 10- 7.

Caleb Briggs kaatste terug in het dubbelspel met Jack Briggs om met 8-2 te winnen, terwijl de tandems van Roozeboom / Cashen Thompson, Rowe / Van Gorp, Brody Ferrell / Rozenboom en Ty Higginbotham / Preston Rowe ook allemaal dubbele overwinningen behaalden voor de Nederlanders.

Nee. 2 Pella (1-0) reist maandag om 16:15 uur naar Ballard (0-0)

Meisjes voetbal

Pella 2, Winterset 0

PELLA – Tijdens een winderige dag om het seizoen te openen, maakte de Lady Dutch een paar goals om het jaar goed te beginnen met een shutout-overwinning.

Tweedejaars all-state spits Abby Warner ging verder waar ze vorig seizoen was gebleven toen ze beide Lady Dutch-doelen in de eerste helft begroef.

De Pella-defensie zou vanaf daar de rest van het werk doen en doelman Haley Van Houweling registreerde zeven reddingen op weg naar de nul.

READ  Nederlandse premier ontmoet Erdogan in Ankara na stops in Litouwen, Polen

Pella (1-0) gaat zaterdag om 9.00 uur naar de Centerville Invitational voor een paar wedstrijden

Meisjes golf

Oskaloosa tee-off jaar bij Chariton

CHARITON – Het meisjesgolfteam van Oskaloosa begon het seizoen met een negen-holes triangular tegen Chariton en Centerville bij Lake View Golf and Country Club in Chariton. Ondanks de winderige omstandigheden rond de staat, was het niet al te slecht in Chariton toen de meisjes hun eerste ronde binnenkwamen.

Centerville zou de driehoek winnen met een score van 231, terwijl Chariton tweede werd met een 268 en Oskaloosa derde werd met een 278. Centreville’s Emma Zintz won de medaillewinnaar met een score van negen holes van 54.

Reese Milburn-VanWyk voerde de Indians aan met een 65, terwijl Emerson Lee’s 67 en Amelia Meador’s 68 vlak achter eindigden. Ook golfen voor varsity was Amelia Bowen (78), Emily Carriker (81) en Bailee Smith (81).

Oskaloosa was ook in staat om vier JV-meisjes te sturen die hun eerste spel met Avree Ebelsheiser zagen leiden met haar 67, terwijl Libby Fenton (75), Camryn Schultz (77) en Sunny Netland (82) ook golfden voor de Indians.

“De meisjes waren nerveus voor hun eerste wedstrijd en de meeste golfers begrijpen hoe zenuwslopend dat kan zijn”, zei Oskaloosa-coach Cory Sheeley. “Ik ben echt trots op ze. We kijken echt uit naar veel succes in de toekomst met dit stel meiden die echt genieten van het spel en samen plezier hebben. ”

Oskaloosa heeft dinsdag om 16:15 weer een driehoek in Albia.

Colin Peters is te bereiken op 641-672-2581, per e-mail op [email protected] of op Twitter ColinPetersOH.