april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse coöperatie lanceert nieuw veilingsysteem

ZON wil haar veiling toekomstbestendig maken. Deze Nederlandse coöperatie stapt daarom over op een nieuw systeem genaamd KOSMOS. Dit realtime, webgebaseerde verkoop- en informatieplatform omvat een systeem voor kopen op afstand. Hiervoor werkten ze nauw samen met Aucxis cvba. ZON’s wordt de eerste groenteveiling in de Benelux die een nieuwe generatie mogelijkheden toepast.

Veilingverkoop
Veilingverkoop is een van de pijlers van de verkoopstrategie van ZON en de verkooptool voor daghandel. “De verdere ontwikkeling van het systeem zal de komende jaren kenmerkend zijn. We willen de verbinding met onze inkopers en telers voortzetten”, zegt Els van Herpen, Sales Manager Veiling.

Launch
KOSMOS is een Cloud-app, dus gebruikers hoeven geen software te installeren. ZON start met een basisschermindeling voor kopers, maar op termijn kunnen deze kopers het scherm naar hun wens inrichten. Dit nieuwe systeem biedt meer flexibiliteit bij blok- en Multi-County-veilingen (veilen op naam). Dat is een reactie op telers die steeds vaker op naam willen verkopen.

Toekomst
De voorbereidingen voor het presenteren van productfoto’s zijn in volle gang. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden van pre-bids en het gebruik van KOSMOS op telefoons en tablets. En er wordt gewerkt aan het nog completer maken van de dagelijkse aanbodgegevens voor kopers. “ZON blijft investeren in het nieuwste, state-of-the-art veilingsysteem. We willen dat onze veilingklanten een zo compleet mogelijk assortiment hebben”, zegt Peter van Bree, voorzitter van ZON Telersvereniging.

Voor meer informatie:
ZON groenten & fruit
Venrayseweg 104
5928 RH, Venlo, NL
Tel: +31 (0) 773 239 758
E-mail: [email protected]
Website: www.royalzon.com

READ  Nederlandse fietser belandt in ziekenhuis na ernstig ongeval