juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Vintage Pop Duo DONNA BLUE Share nieuwe single, ‘The Beginning’

Vintage popband Donna Blue heeft ‘The Beginning’ gedeeld, de laatste single voor de release van hun aankomende debuutalbum Dark Roses, dat op vrijdag 13 mei wordt uitgebracht via het Nederlandse indielabel Snowstar Records. ‘The Beginning’ volgt op eerdere singles ‘A Lover In Disguise’, ‘Solitaire’ en het titelnummer ‘Dark Roses’ van het album. ‘The Beginning’ is nu overal online beschikbaar en wordt geleverd met een visualizer-video om de mysterieuze toon van het nummer te begeleiden.

Het openingsnummer van het binnenkort uit te brengen debuutalbum van het duo, de toepasselijke naam ‘The Beginning’, nodigt luisteraars uit om de droomachtige realiteit van korrelige projecties, sepia-tinten en buitenaardse ambiance binnen te gaan. Open de deur, stap naar binnen en je bevindt je te midden van een menigte, in een vochtige en donkere zaal. De band speelt, een mysterieuze stem lokt en kronkelt je om haar spookvinger. In de geest van baanbrekende art-rockacts zoals The Velvet Underground en Broadcast, zuigt ‘The Beginning’ je mee in de betoverende arthouse-wereld van Donna Blue, een plek waar het noir-romantische geluid van de band de lijnen van verleden, heden en verleden doet vervagen. toekomst.

Donna Blue
“Het Begin” – Single
(Sneeuwster Records)

STREAM “HET BEGIN” HIER

Na drie veelgeprezen EP’s zal Donna Blue hun debuutalbum uitbrengen Donkere Rozen op 13 mei 2022.

Donkere Rozen is een filmmuziek-achtige verzameling van 11 droomachtige nummers. Het album voert je zintuigen als een luchtspiegeling en speelt met het gevoel te leven, maar toch in een zorgvuldig gebeeldhouwde parallelle wereld. Voor degenen die ervoor kiezen om hun korrelige universum te volgen, zal de beloning verleidelijk zijn: barstensvol soundscapes, twangy westerngitaren en sensuele zang. Het geluid doet denken aan namen als Nancy & Lee, Serge Gainsbourg en Julee Cruise – terwijl het ook inspiratie haalt uit filmcomponisten als Ennio Morricone, Piero Piccioni en John Barry. Het ontbreekt het duo niet aan romantische ideeën over muziek en film, en zo komen de collectieve liedjes tot sonische bloei in het sfeervolle kader van mystery movies uit de jaren 60, of een Franse new wave film.

READ  Uit het onderzoek blijkt een fors inkomensverlies voor veel Nederlanders door de epidemie

*** Pre-order Donna Blauw – Donkere Rozen***

Donna Blue zorgt ervoor dat je je overgeeft aan hun noir-romantische sound. Twangy gitaren en sensuele zang voeren je mee naar een wazige Côte d’Azur, of een oude spionagefilm uit de jaren ’60. De groep, oorspronkelijk afkomstig uit Nederland, heeft internationale erkenning gekregen, toert door heel Europa (krijgt steun van platforms zoals TV-zender ARTE en Clash Music, die hun songwriting ‘onweerstaanbaar’ noemden), en waagde zich in het buitenland voor optredens in de Verenigde Staten. Na drie veelgeprezen EP’s komt het debuutalbum Donkere Rozen wordt op 13 mei 2022 uitgebracht via Snowstar Records.