juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Let’s go for it’: Bradford’s Dutch Treats onder nieuwe eigenaar

‘Let’s go for it’: Bradford’s Dutch Treats onder nieuwe eigenaar

Rob en Tina Bots, eigenaren van de Dutch Treats-winkel in het centrum van Bradford, hebben het bedrijf officieel verkocht aan de nieuwe eigenaar Mardy Broks.

Broks, geboren in Bradford met Nederlandse roots, zegt enthousiast te zijn over de nieuwe onderneming en wil de 68-jarige erfenis van de winkel in de binnenstad voortzetten. Broks herinnert zich dat hij als kind in de winkel winkelde en alle Nederlandse lekkernijen at.

Het is nostalgisch om weer in de winkel te zijn, zegt hij, maar dan aan de andere kant van de kassa.

“Ik ben dol op Hollandse kaas. De belangrijkste reden dat ik de winkel heb gekocht, is om de Nederlandse kaas voor een betere prijs te krijgen”, zei hij lachend.

Broks werkte als projectmanager en reisde veel voor zijn werk toen COVID toesloeg en de zaken bergafwaarts gingen. Hij was toen van plan zijn huis in Bradford te verkopen, met pensioen te gaan en naar het noorden te verhuizen, maar zijn familie in het gebied overtuigde hem om te blijven.

‘Ik moet in de buurt blijven’, zei hij. “Dus dit (Dutch Treats) kwam naar voren, en ik zei: laten we ervoor gaan. Ik kan een comfortabel leven leiden, mijn woon-werkverkeer is nu twee en een halve minuut.”

Broks is van plan om de winkel op dezelfde manier te laten draaien als altijd, maar met Nederlandse kunstwerken om te verkopen.

“Ik heb een paar windmolens met tulpen op komst,” zei hij, “en ik zal aangepaste items hebben waar zij (klanten) hun familienaam op kunnen zetten.”

READ  Minister hoopt dat 'kroonjuweel'-chipbedrijf ASML in Nederland zal blijven na dreigementen om te vertrekken - NBC New York

Een paar maanden geleden besloten de Botses om het bedrijf te koop te zetten met plannen om verder naar het noordoosten te verhuizen naar het gebied van Ottawa. Het is bitterzoet voor het paar, dat het bedrijf sinds 2016 bezit en exploiteert en de vijfde eigenaren van de winkel zijn.

“Het zijn gemengde gevoelens”, zei Tina Bots.

“Het is allemaal heel vreemd”, voegde Rob eraan toe en merkte op dat de verkoop van het bedrijf vrij snel verliep in het weekend.

Maar het paar zal de komende weken aanwezig zijn om Broks te helpen met de overgang, voordat ze afscheid nemen en hun verhuizing plannen.

“Ze helpen me en maken me vertrouwd met alles,” zei Broks.

Het echtpaar kocht de winkel van de voormalige eigenaren Louise en Cor Den Bleker nadat Rob als boekhouder in het bedrijf van Den Bleker had gewerkt. Rob verhuisde voor het eerst vanuit Nederland naar Canada, 11 jaar nadat hij Tina online had ontmoet en verliefd werd. Het stel trouwde en kocht samen de Dutch Treats-zaak.

Tina komt oorspronkelijk uit de omgeving van Ottawa en heeft altijd al dichter bij haar familie willen wonen. Ze heeft de afgelopen 24 jaar in Bradford gewoond en haar drie kinderen grootgebracht. Nu ze allemaal volwassen zijn en het huis uit zijn, dacht het stel dat dit de perfecte gelegenheid was om het bedrijf te verkopen en een frisse start te maken in een nieuwe stad.

De winkel werd voor het eerst geopend in 1954 en bood een voorproefje van thuis voor de Nederlandse kolonisten die naar Bradford en het Holland Marsh waren geëmigreerd. Ze verkopen een verscheidenheid aan Nederlandse artikelen zoals molenkoekjes, gezouten zwarte drop en hagelslag, soepen en kazen.

READ  Veel Nederlandse Waterstofprojecten op Europese Subsidielijst

Achter in de winkel is een kaaswinkel, met verschillende geïmporteerde kazen, waaronder Goudse kaas uit Nederland. Ze hebben ook kleine geschenken en souvenirs, zoals klompen en T-shirts, die in de winkel zijn opgesteld en te koop zijn.

Dutch Treats is gevestigd op 15 Holland St. E., in het centrum van Bradford.