juni 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SSE Renewables doet mee aan race om Nederlandse offshore wind

Nederland zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar een biedingsvenster openen voor de vier IJmuiden Ver-locaties – 62 km uit de Nederlandse kust, verder op zee vanaf de Hollandse Kust-locaties.

Verwacht wordt dat het begin dit jaar biedcriteria zal publiceren, waarbij ontwikkelaars verwachten dat er aandacht zal zijn voor ecologische bescherming.

SSE en APG – namens het Nederlandse pensioenfonds ABP – legden uit dat de ambitieuze doelstellingen van Nederland op het gebied van wind op zee van 21 GW tegen 2030 en “sterke focus op innovatie” trok hen naar de markt.

In de meest recente Nederlandse aanbesteding voor offshore windenergie beoordeelde de overheid biedingen op kwalitatieve criteria – op de beschikbaarheid van projecten ten voordele van de biodiversiteit of het bredere Nederlandse energiesysteem – na een reeks veilingrondes waarbij meerdere ontwikkelaars aanboden om projecten zonder subsidie ​​uit te voeren.

SSE had tevergeefs geboden op projecten in de aanbesteding van 2022 voor de Hollandse Kust West projecteren. RWE en een joint venture van Shell en Eneco waren uiteindelijk succesvol in de 1,5 GW Nederlandse offshore wind tender.

Een succesvol bod op de aanbesteding van IJmuiden Ver markeert de toetreding van SSE Renewables tot de Nederlandse offshore wind. Het heeft eerder projecten ontwikkeld voor de kust van het VK en Ierland.

READ  Nederlands opvangcentrum herbergt 'getraumatiseerde' Oekraïense leeuwen, tijgers - Nieuws