juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Man City kan Nederlandse deal gebruiken om vlaag van nieuwe aankopen op gang te brengen

City Football Group kan hun hub in Europa gebruiken om post-Brexit-regels te omzeilen en ook Zuid-Amerikaans talent voor Man City te werven.

Dat is de mening van financiële goeroe Kieran Maguire, die exclusief spreekt met Voetbal Insider over de groeiende aanwezigheid van CFG op het continent.

De Europese tak van het multiclubnetwerk is eigenaar van het Belgische Lommel SK, het Franse Troyes en de Spaanse club Girona, evenals City in Engeland.

De Zon. meldde afgelopen maandag (14 maart) dat CFG nu op zoek is om het Nederlandse NAC Breda toe te voegen aan hun stal van 11 clubs wereldwijd.

City en Breda hebben al sterke banden, met spelers als Angelino en Manu Garcia die de afgelopen jaren op huurbasis in de Eredivisie kwamen.

Maguire voorspelt dat CFG hun cluster van Europese clubs zal blijven gebruiken om actief spelers te werven voor de Manchester-giganten.

“Stad is zich ervan bewust dat Europa vanuit twee perspectieven gunstig is”, hij vertelde Voetbal Insider’s Adam Williams.

“Allereerst gaat het over de complicaties die zijn ontstaan ​​in de post-Brexit-omgeving.

“Ten tweede kan het je helpen spelers uit Zuid-Amerika te rekruteren die momenteel niet voldoen aan het Britse puntensysteem.

“Ze zijn heel slim met deze deals. Je kunt ze naar Europa brengen en de spelers effectief in een vasthoudpatroon hebben.

“Als NAC Breda in de Europa League zit, is deelname aan UEFA-competities in een bepaald opzicht heel goed.

“Dat helpt de langetermijnstrategie van Man City om toegang te krijgen tot zoveel mogelijk spelers met een zo breed mogelijke footprint.”

City Football Group boekte een verlies van £ 71 miljoen in hun recente jaarrekening.

READ  De Nederlandsche Bank zegt dat KuCoin geen vergunning heeft en 'illegaal diensten aanbiedt'

Man City is ondertussen een van de weinige teams in Europa die winst boekte, en onthulde in februari een overschot van 2,4 miljoen pond.

Ander nieuws, de expert beweert dat Man City de “verkeerde” spits probeert te contracteren na de Harry Kane-update van Sky.

Leeds United nieuws: Kieran Maguire geeft driedubbele-je-geld Andrea Radrizzani-claim uit na onthulling van £ 100 miljoen