april 18, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gelikte Hollandse schotel Black Sticks brute reality check op WK hockey heren

Thierry Brinkman, centrum, werd uitgeroepen tot man-of-the-match nadat Nederland de Black Sticks passeerde in hun WK-wedstrijd in India.  Archief foto.

Alexander Hassenstein/Getty Images

Thierry Brinkman, centrum, werd uitgeroepen tot man-of-the-match nadat Nederland de Black Sticks passeerde in hun WK-wedstrijd in India. Archief foto.

In Birsa Munda International Hockey Stadium, Rourkela: Nederland 4 (Thierry Brinkman 2′, 12′, Koen Bijen 19′, Tjep Hoedemakers 54′) Zwarte Stokken 0

The Black Sticks hebben een grimmige reality-check gekregen in hun tweede poulewedstrijd op het WK voor mannen in India.

Het zeer gewilde Nederland versloeg de Kiwi’s met 4-0 in Rourkela op dinsdagochtend (NZT), waarbij de Nederlandse schipper Thierry Brinkman verantwoordelijk was voor de helft van de doelpunten van zijn team.

Hebben opende het toernooi met een 3-1 overwinning op Chili, door de tegenslag blijft Nieuw-Zeeland tweede in poule C met drie punten, gelijk met Maleisië, hun tegenstander op donderdag.

De winnaar van elke poule gaat door naar de kwartfinales, terwijl de als tweede en derde geplaatste teams cross-over-wedstrijden moeten spelen om door te gaan naar het puntige einde van het WK, dat de Kiwi’s sinds het begin in 1971 niet meer hebben gewonnen.

LEES VERDER:
* Het sportportfolio van Dickins strekt zich verder uit dan slechts één wedstrijd
* Waarom voeren slechts enkele Nieuw-Zeelandse sportteams de haka uit? Zullen we het meer zien?
* Sam Hiha brace bezorgt Black Sticks openingszege op Chili op het WK hockey voor heren
* Herenduo Black Sticks gaat het opnemen tegen Nederlandse clubgenoten tijdens de FIH Hockey World Cup

Na als tweede geëindigd te zijn na België op het laatste WK (2018), was Nederland simpelweg te glad voor de Black Sticks.

Ze hadden zeker geen hulp nodig, al kregen ze die binnen vijf minuten in de vorm van een slechte terugspeelbal van Kane Russell, die Tjep Hoedemakers oppikte, voordat hij een bal naar Brinkman gleed om binnen te knallen.

READ  Dutch Mills: Terugkeer van de Nederlandse molenaar | Internationale

Brinkman voltooide zijn brace voor de rust via een slimme afbuiging bovenaan de cirkel, terwijl Koen Bijen een open doel binnentrok toen Nieuw-Zeeland hun keeper verving door een outfielder.

De Black Sticks waren meer beheerst in de verdediging in de tweede helft, waardoor het een redelijk gelijkmatig gevecht werd. Maar Nederland zou een vierde niet ontzegd worden, want Hoedemakers, die op zijn ijverigst was, kwam aan het einde van een voorzet van Brinkman.

“Ik ben blij met vier velddoelpunten vandaag. We hadden waarschijnlijk meer kunnen scoren, om eerlijk te zijn, maar over het algemeen zijn we blij met twee overwinningen op twee”, aldus Brinkman.