January 19, 2021

Paspoortschema 2021: Duitsland heeft het krachtigste paspoort in 2021, maar België kwam sterk tijdens COVID-19

Paspoortschema 2021: De besmetting met het coronavirus heeft de hele wereldwijde reisindustrie zeker drie maanden versteld doen staan, toen landen sloten oplegden om te voorkomen dat het virus zich verspreidde. Toen de grenzen eenmaal waren gesloten, kelderde de wereldwijde mobiliteit, wat leidde tot het laagste punt ooit in de wereldwijde open ruimtescore (WOS), of de stap om de openheid van de wereld te beoordelen in termen van visumvrije reisdeals, volgens de Orton Capital Passport Code. 2021. Het heeft ook de macht van paspoorten van individuele landen sterk aangetast. Dit jaar staat Duitsland echter bovenaan de lijst wat betreft krachtige paspoorten, met een bewegingsscore van 134. Hiervan kunnen burgers met een Duits paspoort 99 landen bezoeken zonder visum en 35 landen waar ze er een nodig hebben. Visum bij aankomst. Duitse burgers hebben een visum nodig om naar 64 landen te reizen.

Zweden, Finland en Spanje staan ​​op de tweede plaats met een bewegingsscore van 133. Terwijl 65 landen in alle drie de landen een visum nodig hebben voor alle paspoorthouders, kunnen Zweedse paspoorthouders zonder visum naar 99 landen reizen, met een visumregeling voor 34 landen. Aan de andere kant hebben Finland paspoorthouders geen visum nodig om naar 98 landen te reizen en kunnen ze bij aankomst met een visum naar 35 landen reizen. Houders van een Spaans paspoort kunnen 36 landen bezoeken op basis van visa-on-visit, terwijl 97 landen geen visum nodig hebben.

De paspoorten van Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Nieuw-Zeeland staan ​​op de derde plaats, alle landen hebben een bewegingsscore van 132 en 66 landen die een visum nodig hebben. Op de vierde plaats staan ​​Nederland, Frankrijk, Portugal, Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Griekenland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk – alle negen landen samen met 131 punten. Ondertussen hebben België, Polen, Litouwen, Hongarije, Japan en Zuid-Korea een bewegingsscore van 130, op de vijfde plaats.

READ  Marktaandeel plug-in voertuigen van 72% in Nederland!

Passport Schedule 2021: Passport Strength of India

De index rangschikt India op de 61e plaats met de Filippijnen, Bhutan, Benin, Gabon en Algerije, waarbij alle zes landen een bewegingsscore van 52 hebben. Houders van Indiase paspoorten hebben visumvrije toegang tot 18 landen en hebben een visum nodig om 34 landen te bezoeken. Aan de andere kant hebben Indiase paspoorthouders een visum nodig om naar 146 landen te reizen, wat 26% wereldwijd is.

Vergeleken met de ranglijst van vorig jaar bleef de bewegingsscore van India hetzelfde. Tijdens de COVID-19-periode was de mobiliteitsscore van India echter 47. Volgens de historische gegevens van de bewegingsscore van India, berekend door de index die in 2015 van kracht werd, piekte de bewegingsscore van India in 2019 op 71, wat de laagste was in 2016 met 46 punten. Exclusief de bewegingsscore COVID-19, vertegenwoordigt de bewegingsscore voor India in 2020 en 2021 de derde laagste en de tweede laagste score was 48 in 2015.

Orton Capital Passport Index 2021: het krachtigste paspoort tijdens COVID-19

De paspoortindex detecteert WOS tussen 2021, 31 december 2019 en 31 mei 2020, de periode van de COVID-19-epidemie, met strikte reisbeperkingen die door de meeste landen worden opgelegd. Na mei werden de beperkingen in de meeste landen versoepeld.

De index merkte in zijn rapport op dat vóór de epidemie de globale open score steeg tot 21.360. Het kelderde naar 12.994 en daalde met 65% tot het laagste punt ooit. Tijdens epidemieën zei het rapport dat 67% van de wereld gesloten was voor reizen.

READ  Toen Hips de Finnord speelde in de 'UEFA Cup Training Game'

De tabel berekende ook de bewegingsscores van landen tijdens epidemieën, en België kwam naar voren als het machtigste paspoort met een wereldwijde hoogste bewegingsscore van 112. Dit is echter de vorige ranglijst van 67 punten uit het land. Irak, aan de andere kant, is het land met het zwakste paspoort, met de laagste wereldwijde bewegingsscore van 27. Tijdens epidemieën is de gemiddelde mobiliteitsscore van landen 65.

Finland is na België het machtigste paspoort, gevolgd door Oostenrijk, Luxemburg, Spanje, Ierland, Engeland, Zwitserland, Zweden en Nederland.

Aan de andere kant hebben veel landen een sterke daling van hun mobiliteitsscores gezien als gevolg van de epidemie. Het verlies was het hoogste voor Zuid-Korea, dat zijn bewegingsscore met 93 punten zag dalen, terwijl Canada 92 punten verloor. Andere landen die de grootste verliezen hebben geleden in bewegingsscores zijn Japan op de derde plaats en Singapore op de vierde plaats, gevolgd door de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië, Chili, Nieuw-Zeeland en Argentinië.