december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse en Duitse TOV en trostomaten als beste beoordeeld in Duitse supermarkten

Roamler, een Nederlands crowdsourcingplatform, introduceerde eerder dit jaar de opvolger van haar Soft Fruit Monitor: de Tomato Monitor. Het geeft een compleet overzicht van de tomatendata van Europese winkels in één overzichtelijk dashboard. Roamler lanceerde de wekelijkse monitor in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waarbij de Belgische, Poolse en Franse markten aan de lijst met landen werden toegevoegd. Er zijn ook plannen om uit te breiden naar Scandinavië.

Roamler voorziet al tien jaar AGF-ketenonderdelen van gedetailleerde informatie en foto’s via een smartphone-community. Inmiddels heeft het abonnementsmodellen gelanceerd voor zachtfruit, fruit-groenten en exoten. Roamler’s shoppers, die foto’s maken van producten en alle mogelijke gegevens vastleggen van prijs, land van herkomst, merken, verpakkingsvorm en schappositionering, noteren alles.

Een paar maanden geleden is er een nieuwe parameter, kwaliteit, toegevoegd aan zowel de Zachtfruit- als de Tomatenmonitor. “We vragen onze ‘Roamlers’ om de kwaliteit van elk product te beoordelen op een schaal van één tot tien. We realiseren ons natuurlijk dat dit een subjectief oordeel is. Maar we doen zoveel bezoeken dat het wel iets zegt over de gemene deler en dus geeft een goed beeld van de kwaliteitsperceptie van de consument. Ook onze abonnees zeggen dat de kwaliteit van alle data zich zeer goed heeft ontwikkeld”, legt Christiaan Rijnhout uit.

“Deze kwaliteitsbeoordelingen leveren zeer interessante bevindingen op.” Zo bleek uit de gegevens van de weken 37-39 dat in de segmenten TOV en troscocktailtomaten van de 198 vestigingen van de Duitse supermarktketens die de Roamlers bezochten, drie leveranciers er veruit uitsprongen. Tomaten van Fresh Solutions, Theeuwen Trostomatenkwekerij, beide Nederlandse bedrijven en het Duitse Reichenau-Gemuse-Vertrieb werden als beste beoordeeld.

READ  De Nederlandse Barmhartige Samaritaan - The Ukiah Daily Journal

“We weten ook welke leveranciers het slechtst werden beoordeeld, maar dat deel ik liever niet. Als je je abonneert op de Tomatenmonitor, kun je wekelijks alle gegevens bekijken. Bedrijven uit de hele keten, van zaadveredelingsbedrijven tot telersverenigingen, verpakkingen bedrijven, exporteurs en retailers nemen een abonnement op de Tomato Monitor. Dankzij deze monitoren hebben ze de meest up-to-date data binnen handbereik. Ze signaleren gemakkelijk trends, wat hun positie verstevigt”, besluit Christiaan.

Voor meer informatie:
Roamler Nederland
Christian Rijnhout
20 NSDM-plein
1033 WC, Amsterdam, NL
Tel.: +31 (0) 615 294 869
E-mail: [email protected]
Website: www.roamler.nl