juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Harbor en New Bedford werden uitgeroepen tot de beste vissershavens

Dutch Harbor en New Bedford werden uitgeroepen tot de beste vissershavens

Vorige maand onthulde de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) de twee grootste commerciële vissershavens in 2022. Qua volume was Alaska's Dutch Harbor de grootste, maar qua waarde stond New Bedford, Massachusetts op nummer één.

Zoals daarin vermeld Kodiak dagelijkse spiegel, In 2022 werd 613,5 miljoen pond zeevruchten van verschillende soorten aangevoerd in de Nederlandse havens. Deze diverse landingen schetsen een levendig beeld van de rijkdom en verscheidenheid van de visindustrie. De afgelopen twintig jaar heeft de Nederlandse haven voortdurend hoge landingen gekend. Empire-Venice, Louisiana, werd met 489,8 miljoen pond vermeld als de op een na grootste aankomsthaven voor zeevruchten.

New Bedford bracht voor 443,2 miljoen dollar aan zeevruchten binnen en stond de afgelopen twintig jaar bovenaan de inkomstenlijst van de NOAA. De Kodiak Daily Mirror meldt dat 84% van de waarde uit sint-jakobsschelplandingen bestaat. Naknek, AK, stond op de tweede plaats met $ 298,2 miljoen in 2022. The Mirror deelde ook dat Kodiak in 2022 voor het eerst in 37 jaar uit de top vijf van Amerikaanse vissershavens is verdwenen.

In 2020 waren Dutch Harbor en New Bedford de tophavens qua volume en waarde, dankzij de aanvoer van koolvis in AK en sint-jakobsschelpen in MA gedurende meer dan twintig jaar. De belangrijkste commerciële soortencategorieën voor 2020 zijn krabben ($584 miljoen), kreeft ($563 miljoen), sint-jakobsschelpen ($488 miljoen), zalm ($478 miljoen), garnalen ($435 miljoen en Alaska koolvis ($420 miljoen). Dit artikel wordt bijgewerkt in 2022. De beste bedrijfscategorieën van het jaar worden gepubliceerd.

NOAA Fisheries meldt dat de VS in 2020 6,1 miljard pond zeevruchten importeerde, ter waarde van 21,4 miljard dollar. De beste geïmporteerde producten zijn garnalen, zalmfilet, hele zalm, hele tonijn en tonijn uit blik.

READ  FOTO'S: Inwoner van South Surrey houdt Nederlandse nationaliteit nauw aan het hart door met de hand grote modelschepen te maken