juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sydney verlengt uitsluiting;  Singapore Lounge Cluster: virusupdate

Sydney verlengt uitsluiting; Singapore Lounge Cluster: virusupdate

Sydney Verlengd De dichtstbevolkte stad van Australië, Delta Govt-19, is nog twee weken buitengesloten, met nog eens twee weken geïsoleerd van de rest van het land.

Singapore stappen Het verbetert zijn onderzoek naar nieuwe gevallen in karaokelounges omdat het de controle wil uitoefenen over een groeiend cluster van bedrijven die zijn aangesloten bij vaak bezochte gemeenschapsorganisatoren. Het aantal gevallen neemt in sommige delen van Azië toe. De epidemie in Maleisië bereikte dinsdag een recordhoogte van 11.000 en zal de komende dagen waarschijnlijk verder toenemen. Indonesië en Zuid-Korea hebben ook het hoogste aantal gemelde gevallen per dag en het dagelijkse aantal sterfgevallen in Myanmar is het hoogste ooit.

India geconfronteerd met Een hongersnoodcrisis nadat de regering gedwongen was banen te verliezen, meer dan 15 miljoen alleen al in mei. Mensen staan ​​als nooit tevoren in de rij bij voedseldistributiecentra in grote steden.

Sydney verlengt lock-out (09:16 uur HK)

Sydney heeft zijn uitsluiting met nog eens twee weken verlengd omdat de meest bevolkte stad van Australië een delta-stam van het coronavirus uitbreekt, die het al drie weken van de rest van het land heeft geïsoleerd.

De premier van New South Wales, Gladys Perezglian, vertelde woensdag aan verslaggevers dat er tot 30 juli geen thuisblijvers zijn. De stad meldde gisteren 97 nieuwe gevallen, waarvan er minstens 24 besmet waren in de gemeenschap.

Sydney verlengt uitsluiting;  Singapore Lounge Cluster: virusupdate

Breidt virusstudie van het Singapore-virus uit (8:44 uur HK)

Singapore heeft zijn onderzoek naar nieuwe Kovit-19-gevallen in karaokelounges opgevoerd, omdat het een groeiend cluster van bedrijven wil beteugelen die verband houden met vaak bezochte gemeenschapsorganisatoren.

De campus zal twee weken gesloten zijn om grondige reiniging mogelijk te maken en er zullen speciale testactiviteiten worden uitgevoerd voor alle medewerkers, zei het ministerie van Volksgezondheid dinsdag in een verklaring. De gratis Govt-19-test zal worden uitgebreid tot frequente bezoekers van deze locaties of tot het grote publiek dat de afgelopen twee weken op een willekeurige locatie met de gastvrouw heeft gesproken.

Hoewel de dagelijkse lokale coronavirusinfectie in Singapore dinsdag het hoogste niveau in bijna een maand bereikte, is de totale caseload laag in vergelijking met westerse financiële hoofdsteden. 19 gevallen in de stadstaat zijn meer dan 3 per miljoen. Daarentegen was het dagelijkse gemiddelde van New York City de afgelopen zeven dagen 42 per miljoen.

READ  Police say three people have been arrested in connection with a horrific crash that killed 14 people

Maleisische gevallen kunnen verder stijgen (8:15 uur HK)

De gevallen van de Maleisische regering overtroffen dinsdag de grens van 11.000, en directeur-generaal van Volksgezondheid Noor Hisham Abdullah zei dat de uitbraak zou worden veroorzaakt door een delta-variant naarmate de ziekte zich de komende dagen verspreidt.

Hoewel het grootste deel van het land sinds 1 juni is opgesloten, heeft Maleisië moeite om de recente uitbraak van nieuwe, meer besmettelijke soorten onder controle te krijgen. De situatie is erger in de Klang-vallei – een gebied dat Selangor en Kuala Lumpur omvat – waar ICU-bedden en -personeel zijn verminderd in aan de overheid gekoppelde opnameziekenhuizen.

Registratiegevallen bij Overwell Clinics in Indonesië (8:13 uur HK)

Sydney verlengt uitsluiting;  Singapore Lounge Cluster: virusupdate

De virushotspot in Zuidoost-Azië voegde dinsdag nog een nieuw geval toe, wat bevestigt dat 47.899 mensen zijn geïnfecteerd en 864 zijn overleden aan de ziekte. De toename van infecties heeft ziekenhuizen overspoeld en de levering van nieuwe zuurstoftanks in het land verminderd, waarbij de regering nieuwe bedden heeft toegevoegd en het massale vaccinatieprogramma heeft versneld.

De strenge sancties die tot dusver zijn opgelegd aan het Indonesische eiland Java en de toeristische bestemming Bali, hebben het verkeer van mensen niet zoveel beperkt als de regering had gehoopt. Myanmar meldde intussen 4.047 nieuwe gevallen van het coronavirus en 109 doden, het hoogste aantal op één dag.

Zuid-Korea heeft de afgelopen 24 uur 1.615 nieuwe gevallen van het coronavirus geregistreerd, volgens gegevens van de website van het Korea Disease Control and Prevention Agency. Het totaal aantal bevestigde gevallen is 171.911.

Japan, Australië geven vaccindosis Vietnam (8:05 uur HK)

Afzonderlijke gegevens op de website van de Vietnamese regering vermelden dat Japan en Australië hebben toegezegd in totaal 2,5 miljoen vaccins aan Vietnam te zullen schenken. Met de verwachte distributie in Ho Chi Minh-stad op 16 juli, zal Japan 1 miljoen vaccindoses afleveren, waardoor de totale donaties van het land aan het Zuidoost-Aziatische land op 3 miljoen komen. Australië zal 1,5 miljoen doses van het in Australië gemaakte Austrogeneca-vaccin doneren.

READ  Deze Nederlandse 'Bitcoin-familie' emigreerde naar 'Bitcoin Heaven' Portugal voor belastingvrije cryptografie

Ho Chi Minhstad Samsung Electronics HCMC CE Boen Corp.’s Vietnam, gevestigd in Ho Chi Minh-stad, staakt de productie vanaf 14 juli voor 10 dagen.

Hongercrisis in India (5:30 uur HK)

India is de afgelopen 12 maanden in opkomst, met de toename van het aantal troepen, vooral in stedelijke gebieden, na de opheffing van de economische beperkingen van het leger voor soldaten. Ondanks enkele statistieken verlangen immigranten en arbeiders in voedseldistributiecentra in grote Indiase steden ernaar dat deze lange mensen iets eten.

Sydney verlengt uitsluiting;  Singapore Lounge Cluster: virusupdate

“Dit wantrouwen jegens voedsel en de lange rijen voor rantsoenen in gezinnen met twee loontrekkenden is ongekend”, vertelde Aditi Dwivedi, die met expatgemeenschappen in New Delhi werkt, aan de Sadark Nakrik Sangathan, een groep die werkt aan transparantie en verantwoordelijkheid bij de overheid. Er moet meer voedselhulp komen voor mensen in nood.

Terwijl de Indiase economie vorig jaar met 7,3% kromp, daalde het gemiddelde dagloon van ongeveer 230 miljoen Indiërs – genoeg om het op vier na grootste land ter wereld te maken – onder de drempel van 375 roepies ($ 5), volgens een onderzoek van Azim Premji University . In Bangalore. “90% van de respondenten meldde dat hun families een vermindering van de voedselinname ondervonden als gevolg van de uitsluiting”, aldus het rapport.

CDC-team beoordeelt vaccinveiligheid (12:59 uur)

Vaccinbescherming en Guilin-Barr-syndroom zullen centraal staan Adviescommissie Vaccinatie Gepland voor 22 juli door de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie.

De factsheet voor de Govt-19-opname van Johnson & Johnson, na te zijn bewerkt door federale toezichthouders, waarschuwt voor een “klein risico” voor een zeldzame aandoening waarbij het immuunsysteem de zenuwen aanvalt.

Sydney verlengt uitsluiting;  Singapore Lounge Cluster: virusupdate

Griekenland ziet hoogste aantal gevallen in twee maanden (11:45 uur NY)

Griekenland meldde dinsdag 3.109 nieuwe gevallen, de hoogste dagelijkse stijging in twee maanden. Tegen de recente toename te midden van zorgen van de toeristenindustrie, zeiden functionarissen dat overdekte restaurants en overdekte locaties in uitgaansgelegenheden moeten aantonen dat ze zijn gevaccineerd of negatief zijn getest in de afgelopen drie dagen.

READ  Nederlands - ANP om enkele COVID-19-barrières opnieuw in te voeren naarmate het aantal gevallen toeneemt

Deze vereiste zal binnenkort van kracht zijn tot eind augustus, en u hoeft zich geen zorgen te maken over het buitenleven.

Minister zegt dat Spanje veilig is voor toeristen (11:40 uur NY)

Minister van Toerisme Reyes Maroto zei dinsdag dat Spanje nog steeds een veilige haven is voor Europa’s op een na grootste toeristische markt.

Twee van de meest populaire vakantiebestemmingen, Catalonië en Valencia, hebben de afgelopen dagen een toename van epidemieën gezien, aangezien de beperkingen zijn versoepeld.

Gevallen ontstaan ​​in Nederland (10:21 NY)

Voor de week eindigend op 13 juli is het aantal wekelijkse gevallen in Nederland verzesvoudigd met 51.957 besmettingen door de Nederlandse gezondheidsdienst. Het aantal vorige week was 8.541 gevallen.

De Nederlandse regering heeft vrijdag aangekondigd dat ze een deel van de epidemieën opnieuw zou introduceren om de stijgende incidentie te verminderen. Nachtclubs zijn gesloten tot 13 augustus en de openingstijden van de bars zijn beperkt.

De Nederlandse interim-premier Mark Rutte bood maandag publiekelijk zijn excuses aan voor “inschattingsfouten” en voor het te snel versoepelen van de beperkingen.

Rellen dwingen Zuid-Afrika om sommige vaccinaties op te schorten (7:41 am NY)

Sydney verlengt uitsluiting;  Singapore Lounge Cluster: virusupdate

Het vaccinatieprogramma van Zuid-Afrika is stopgezet na gewelddadige protesten na de gevangenneming van voormalig president Jacob Zuma in twee belangrijke provincies. Door de overheid toegediende vaccins zijn opgeschort in sommige gebieden van KwaZulu-Natal en het economische centrum van Kuteng, zei Nicholas Crisp, een adviseur van de National Health Department die toezicht zal houden op het programma.

“We gaan ons personeel duidelijk geen kwaad doen”, zei Crisp dinsdag in een interview, eraan toevoegend dat degenen die in de rij staan ​​voor vaccins ook gevaar kunnen lopen. “Het zal moeten wachten tot alles weer rustig wordt.” De gezondheidsafdeling verwachtte maandag meer dan 200.000 vaccins, maar slechts 146.000 werden gevaccineerd.