december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In-vorm Nederlandse aanvaller wil transfer naar een grote club als Barcelona of Real Madrid – rapport

Cody Gakpo heeft zich de afgelopen 12 maanden ontpopt als de lieveling van het Nederlandse voetbal. Sinds het vertrek van Donyell Malen bij PSV Eindhoven is de aanvaller buitengewoon goed op de plaat gekomen en heeft hij zich gevestigd als een van de beste spelers in de Eredivisie.

De prestaties van Gakpo zijn niet onopgemerkt gebleven, waarbij de aanvaller met name in verband wordt gebracht met een verhuizing naar een reeks topclubs in de zomer. Leeds United behoorde tot de teams die graag de diensten van de spits wilden overnemen.

Maar hoewel de verhuizing niet doorging, heeft Leeds United de hoop niet opgegeven en probeert Gakpo actief van PSV te lokken.

Volgens Florian PlettenbergLeeds moet echter nog overeenstemming bereiken met PSV of Gakpo. De journalist voegt er verder aan toe dat de speler smacht naar een grotere club als Barcelona, ​​Real Madrid of Premier League-giganten als Manchester City of Manchester United.

De beweringen van Plettenberg komen te midden van speculaties over de toekomst van Barça’s eigen Nederlandse aanvaller in Memphis Depay. Nu de voormalige ster van Man United onder Xavi uit de gratie raakt, lijkt een vertrek in januari uit Camp Nou waarschijnlijk.

Dat is waar iemand als Cody Gakpo een interessante optie zou kunnen zijn voor FC Barcelona. De 23-jarige heeft tenslotte enorm veel succes gehad in de Eredivisie, met 55 goals en 43 assists in iets meer dan 150 competitieve wedstrijden voor PSV.

Hij is dit seizoen in topvorm geweest, hij maakte 13 doelpunten en zorgde voor tien meer voor zijn teamgenoten in alle competities.

READ  Ja Cure woensdag naar Nederlandse Rechtbank

Plettenberg vermeldt dat een exit in januari heel goed op de kaart zou kunnen staan ​​voor de Nederlands international.

Gakpo gaat echter een fortuin kosten, vooral omdat zijn huidige contract bij PSV pas in 2026 afloopt. Het zou hem een ​​onbetaalbaar doelwit maken voor Barcelona, ​​​​dat al heeft laten doorschemeren dat ze zich in de zomer van 2023 op vrije agenten willen richten. .

Een speler waarop Barça zich in januari zou kunnen richten, is echter Inigo Martinez. De ervaren centrale verdediger gaat een onzekere toekomst tegemoet bij Athletic Club, en aangezien zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt, blijft een kortingsactie in de winterse transferperiode een mogelijkheid.