december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Enreach neemt Nederlandse ICT-aanbieder Contict en Deense dienstverlener Datel . over

bereikeneen van Europa’s snelst groeiende aanbieders van geconvergeerde contactoplossingen, ondersteund door de onafhankelijke investeringsmaatschappij Waterland Private Equity, versterkt haar aanwezigheid in Nederland en Denemarken en zet daarmee haar buy-&-build-strategie voor de lange termijn voort.

Met de toevoeging van de Nederlandse ICT-provider Contict en de Deense dienstverlener Datel, versterkt Enreach zijn leidende positie in deze markten en voegt meer productiviteitsexpertise en oplossingen toe, naast een grotere schaal in zijn spraak- en connectiviteitsactiviteiten. Dit opent significante nieuwe synergieën voor beide bedrijven, met name door operationele integratie en mogelijkheden voor cross-selling van Enreach’s brede portfolio.

Contict, opgericht in 2006, is een full-service ICT-provider die ruim 500 MKB-bedrijven bedient in Noord- en Oost-Nederland. Contict heeft een sterk trackrecord en ervaring met het verkopen van cloudcommunicatieoplossingen en andere slimme clouddiensten aan zijn klanten. Datel, opgericht in 1983 en tegenwoordig handelend als lid van de KLC Erhverv-franchise, bedient meer dan 1.000 bedrijven in heel Denemarken met volledige oplossingen voor werkplek- en zakelijke telefonie en versterkt de leidende aanwezigheid van Enreach op de Deense markt. De toevoeging van Contict en Datel aan Enreach zal nieuwe kansen voor klanten in beide landen ontsluiten, waardoor de beschikbare productsuite wordt gediversifieerd, inclusief Enreach’s innovatieve portfolio van communicatie- en samenwerkingsoplossingen.

Geconvergeerde contactoplossingen

De twee acquisities zijn een belangrijke stap in de groeistrategie van Enreach om een ​​pan-Europese marktleider te worden in geconvergeerde contactoplossingen. In plaats van alleen functies te leveren, stelt deze aanpak Enreach in staat gebruik te maken van een ecosysteem van krachtige productiviteitstools die veel verder gaan dan de functies die verband houden met Unified Communications (UC), en veel beter aansluiten bij de veranderende behoeften van de klant.

READ  RTL Today - Impact op klimaatverandering: Nederlandse stad verbiedt vleesadvertenties bij eerste claim ter wereld

Waterland heeft ruime ervaring op het gebied van digitalisering en integratie van ICT-dienstverleners door investeringen in meerdere Europese landen. In Duitsland heeft Waterland al belangen in bedrijven als netgo (IT-systeemhuis) en de Serrala Group (betalingstechnologieën).

Stijn Nijhuis, CEO van Enreach
Met een sterke portfolio van bedrijven die cloudcommunicatieoplossingen verkopen, heeft Enreach de afgelopen twee jaar IT-gespecialiseerde leveranciers toegevoegd en met succes geïntegreerd. Dit heeft ons een leidende positie gegeven in veel van onze Europese markten. We zien nog steeds een versnelde convergentie van IT en unified communications, aangedreven door meer werken op afstand en de acceptatie van cloudgebaseerde samenwerking. Deze twee acquisities, die aanzienlijke expertise en kennis met zich meebrengen voor het succesvol leveren van geïntegreerde communicatie- en IT-oplossingen, zijn representatief voor onze buy-&-build-strategie voor de lange termijn en versterken ons vermogen om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. We zijn zeer verheugd Contict en Datel bij de groep te mogen verwelkomen.

dr. Carsten Rahlfs, Managing Partner bij Waterland
De laatste twee acquisities zijn weer een positieve stap voorwaarts voor Enreach, met name wat betreft de naadloze integratie van productiviteitsoplossingen binnen de bestaande communicatie- en samenwerkingsproducten. Met de recente add-on-acquisities zet Enreach consequent zijn strategie voort om zijn klantenbestand in heel Europa uit te breiden en zijn bestaande portfolio te verdiepen. Dit verbetert ook de kwaliteit van haar dienstverlening verder, waarbij de klant centraal blijft staan ​​in het bedrijfsmodel. Grote en continue stappen richting Europees marktleiderschap.