juni 1, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schelstraete’s Junior Ride Gregwaard Verkocht aan Nederlandse Jeugdruiter

De Nederlandse juniorenruiter Micky Schelstraete vormt geen combinatie meer met Gregwaard. De 12-jarige is verkocht aan een andere Nederlandse jeugdruiter.

Gregwaard is een in 2011 geboren KWPN ruin van Florencio uit Wintana Waard (v. Jazz x Flemmingh x Vincent). Hij is gefokt door Luuk van Rijn.

Nederlands veulenkampioen

Gregwaard trok vanaf het begin de aandacht. In het jaar dat hij geboren werd, werd hij de KWPN veulenkampioen in Ermelo.

Ten tijde van het kampioenschap zijn er al twee eigendomsaandelen door de fokker verkocht aan paardenhandelaar Nico Witte en aan Nol en Jeanette Gerritsen van De Dalhoeve. Later werd Witte’s deel verkocht aan het bedrijf van paardenhandelaar Jonna Schelstraete, die getrouwd is met advocaat Luc Schelstraete.

Marloes de Ruyter

Het veulen zou naar verwachting een hengstenkandidaat zijn voor de KWPN-keuring, maar werd niet ter keuring aangeboden.

Greggward als veulen in 2011

In de sport boekte Gregwaard zijn eerste successen onder Marlou de Ruyter. Ze werden vierde in de finale van de VSN Trophy 2015.

Het paar probeerde hem te kwalificeren voor het Nederlandse team voor de Wereldkampioenschappen Jonge Paarden in 2016 en 2017, maar ze haalden nooit de finale.

In maart 2021 reed een hoogzwangere Marlou Gregwaard naar hun eerste en laatste Intermediaire II proef.

Micky Schelstraete

In mei 2021 werd de rit toegewezen aan de Nederlandse junior amazone Micky Schelstraete, die met hem in augustus 2021 haar internationale concoursdebuut maakte op het CDI Zandhoven. Het paar nam dat jaar verder deel aan Exloo en Aachen Indoor.

In 2022 showden Micky en Gregwaard op CDI’s in Lier, Exloo en Kronenberg, waar ze twee rubrieken wonnen. Ze eindigden ook als vierde op het NK Junioren, maar haar andere paard Knight Rider was de nummer één keuze voor het Nederlandse team voor het EK Junioren 2022.

READ  Borussia Dortmund verstikt door Ajax, Nederlandse reuzen staken de Bundesliga-kant over en scoorden vier
Nieuwe jeugdruiter

Marlou de Ruyter over Gregwaard in 2016

Micky Schelstraete maakte op Instagram de verkoop van Gregwaard aan Chantal Verdonk bekend.

“Het was eerst ‘liefde’ voor beiden,” zei Micky. “Natuurlijk ga ik deze bijzondere jongen heel erg missen, maar ik weet zeker dat we in de toekomst nog veel van deze nieuwe combinatie zullen horen.”

Verdonk startte met pony’s en reed onder andere Nieuw Eldorado’s Goldessa op beginnersniveau. Nu heeft ze vier paarden in haar bestand: Illusion A (v. Florencio x Tolando), My-Way (v. Apache x Gribaldi), Inzaghi VDV (v. Wynton x Lingh) en Nielson E (v. Governor x Sir Sinclair), naast een vijfde, Gregwaard.

Foto’s © Leanjo de Koster

Gerelateerde Links
Gregwaard uitgeroepen tot KWPN-veulenkampioen 2011
Glamour wint finale VSN Trophy 2015
Galaxie, Ferdinand, Equirelle W winnen derde Nederlandse WCYH-selectieproef 2016 in Etten-Leur
Hannelinde, Dodge Raider, Flannell winnen eerste Nederlandse proef Wereldkampioenschappen jonge paarden 2017
Uitslagen: NK Dressuur 2022