Algemeen

Stichting V.I.O.O.L. bestaat 40 jaar

De Stichting V.I.O.O.L., Vervoer Invaliden Ouderen Omgeving Loosduinen, werd opgericht op 9 februari 1979. Met deze oprichting, via een notaris verkreeg de wijkbus van Loosduinen haar officiële status.

Uitgangspunt van de Stichting was en is het vervoeren van invaliden en ouderen in het wijkgebied “Loosduinen” voor doktersafspraken, kappersafspraken, om naar vrienden of familie te gaan, te gaan winkelen of om de warme maaltijd in een verzorgingshuis te gebruiken, noem maar op.

Tevens werd besloten de wijkbus te ‘bemensen’ met vrijwilligers. Geen betaalde krachten in bestuur, aan de telefoon of aan het stuur. Veertig jaar hebben vrouwen en mannen in Loosduinen zich ingezet om de organisatie van onze Stichting te laten functioneren.
De Stichting groeide in de loop der jaren mee met het grondgebied waarvoor zij zich verantwoordelijk voelde. Zo werd grondgebied “Loosduinen”, “Groot Loosduinen” en van één bus ging de Stichting naar twee bussen.

Dringend beroep
Vanaf de aanvang was het geen probleem om aan nieuwe medewerkers(sters) te komen. Altijd waren en zijn mensen bereid om tijd en energie te steken in het helpen van hun medemens. Dit is inmiddels iets veranderd, het is moeilijker om medewerkers te vinden die dit belangrijke werk willen doen. Daarom doen wij een dringend beroep op chauffeurs die bereid zijn een dagdeel te willen rijden.
Interesse? Mail naar secretariaatviool@gmail.comDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA