Algemeen

Revis ziet bij slecht weer liever geen hond op het strand

Wethouder Boudewijn Revis (VVD) ziet niets in het voorstel van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, dat pleit voor zomeropenstelling voor paarden en honden van het strand bij slecht weer. Momenteel is het strand van 15 mei tot 1 oktober beperkt en alleen in de avonduren toegankelijk als losloopgebied.

Raadslid René Oudshoorn stelde vragen aan het college om deze regeling ook op de Haagse stranden toe te passen. In zijn antwoord stelt de wethouder dat Den Haag al voldoende mogelijkheden heeft om met de hond of paard op het strand te lopen en dat de huidige regels voor iedereen helder, goed uitvoerbaar en handhaafbaar is. De grootste collegepartij in de Haagse gemeenteraad is niet blij met dit antwoord. Te meer daar in buurgemeenten wel een dergelijke slechtweerregeling bestaat. "In zijn antwoord geeft de wethouder alleen een opsomming van de huidige regels en gaat volkomen voorbij aan mijn argumenten. Waarom is dit wel mogelijk in onze buurgemeenten, maar niet in Den Haag? Het hondenbeleid is altijd al een ondergeschoven kindje geweest in het vorige college en ik had zo gehoopt dat dit nieuwe stadsbestuur met de dierenparagraaf in het collegeakkoord eindelijk iets wil doen voor de duizenden hondenbezitters en paardenliefhebbers, een groot deel van de zomer loopt er toch letterlijk geen hond op het strand”, aldus Oudshoorn.

Volgens Oudshoorn biedt het openstellen van het strand bij slecht weer voor paarden- en hondeneigenaren veel voordelen: “Strandtenthouders maken dan nog wat extra omzet, parken en natuurgebieden waar de losloopgebieden toch al onder druk staan worden ontlast en veel oudere mensen die slecht ter been zijn hoeven niet eerst een kilometer te lopen met de hond om het strand te bereiken. Dit is pure gemakzucht van deze wethouder die geen stap harder wil zetten om zoals in onze buurgemeenten iets voor de trouwe viervoeter te doen maar ik zal er voor blijven knokken!"
Hart voor Den Haag/Groep de Mos zal de wethouder alsnog in een debat verzoeken de slechtweerregeling in te voeren.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA