Algemeen

Opnieuw een demodag Smalfilm scannen bij Ringfoto Focus

Bij Ringfoto Focus, de fotospeciaalzaak aan de Thomsonlaan 96 in Den Haag, wordt op zaterdag 13 april wegens succes wederom een demonstratie- en inleverdag georganiseerd voor het scannen en digitaliseren van oude film- en videopnamen. Velen hebben op zolder, in kasten en kelders nog vele uren beeldmateriaal van weleer. Het is zonde om daar niets mee te doen en de kwaliteit wordt er ook niet beter op!

Richard van Gessel, eigenaar van Ringfoto Focus, is razend enthousiast. ”Het is iedere keer weer prachtig om te zien, dat herinneringen van vroeger weer bovenkomen als klassieke filmspoeltjes uit vervlogen tijden weer worden afgespeeld op de TV of op de computer”, aldus Van Gessel, die regelmatig gecomplimenteerd wordt voor de onverwachte resultaten en de kwaliteit. “We werken al jaren samen met The Transfershop, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het digitaliseren van oud filmmateriaal. Ze doen dat zeer vakkundig met veel aandacht voor ieder filmspoeltje. De mensen zijn dolblij, dat die oude beelden zo goed bewaard zijn gebleven en weer kunnen worden afgespeeld!”
Als de oude beelden zijn gedigitaliseerd kan ervoor gekozen worden om de bestanden op een DVD te branden, maar meer ‘toekomstbestendig’ is het om te kiezen voor een USB-stick of een harddisk. De beelden zijn dan ook met de computer te bewerken en eventueel via bijvoorbeeld Wetransfer naar verre familie te versturen.

Op 13 april zijn de mensen van The Transfershop aanwezig in de winkel en wordt met een speciale scanner gedemonstreerd hoe het scannen van smalfilmpjes in zijn werk gaat. Men krijgt dan een goed beeld van het resultaat. Op alle opdrachten, die op deze dag worden ingeleverd, geldt een speciale actiekorting van 10% en bovendien gelden speciale prijzen voor harddisks en USB-sticks.
Naast smalfilmpjes kunnen uiteraard ook videobanden, negatieven, dia’s en oude foto’s worden ingeleverd. Alles wordt netjes gedigitaliseerd en opgeslagen of afgedrukt in ieder gewenst formaat. Ook bij deze opdrachten is de korting van toepassing!
De demodag vindt plaats op zaterdag 13 april van 10.00 tot 16.00 uur. In verband met de verwachte drukte adviseren we om op tijd langs te gaan voor een demonstratie met uw eigen filmpjes en uiteraard om de korting niet mis te lopen!

Ringfoto Focus, Thomsonlaan 96, 2565 JE Den Haag. Tel. 070-3638398.
Website www.ringfotofocus.nlDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA