Algemeen

HPC steekt zich in nieuw passend jasje

Het Haags Popcentrum (HPC) is met de naam Popradar een nieuwe weg ingeslagen. Dat maakte directeur Bert Winter onlangs bekend. De popinstelling in Loosduinen heeft een aantal turbulente jaren achter de rug. Zo deed oud-directeur Rob Vondracek een stapje terug en kwamen enkele projecten niet lekker uit de verf. Reden voor de gemeente om de organisatie niet voor de gebruikelijke vier jaar, maar slechts voor twee jaar een subsidie toe te kennen.

Dus moest er iets gebeuren. En het goede nieuws is nu dat de gemeente de plannen van Popradar steunt en voor de subsidie weer voor vier jaar heeft toegekend.

Behalve de nieuwe naam worden ook de oefenruimtes aan de Burgemeester Hovylaan aangepakt. Met de inzet en enthousiasme van alle betrokkenen krijgt het pand van binnen en van buiten grondige opfrisbeurt. Verder wordt de focus verlegd naar talentontwikkeling door meer Haagse muzikanten te helpen met advies en financiële ondersteuning.

Volgens Bert Winter blijkt de behoefte aan ondersteuning van talentontwikkeling te zijn verschoven naar een generatie waarin de do-it-yourself-methode de norm is. “Deze verschuiving vraagt om een andere benadering en een aangescherpte visie. Daarbij horen ook een nieuwe naam en een nieuwe uitstraling”, aldus de 71-jarige Winter.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA