Algemeen

Groep De Mos wil douches terug op het strand

Hart voor Den Haag/Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad wil meer openbare douches op Scheveningen en Kijkduin. Raadslid René Oudshoorn stelt dat er vroeger meer openbare douches te vinden waren en wil het voorzieningenniveau voor locals en toeristen opkrikken. Hij wil weten waarom de douches zijn verdwenen en wanneer deze weer worden teruggeplaatst bij zoveel mogelijk strandopgangen.

Oudshoorn: “Toen was geluk nog heel gewoon! Na een verfrissende duik in de zee op een mooie zomerdag stond er bij vrijwel iedere strandopgang in Den Haag, Kijkduin en Scheveningen een openbare douche. Zodat je het zoute water van je af kon spoelen en weer fris huiswaarts kon keren. Waar ze zijn gebleven en waarom zijn ze slechts op een enkele willekeurige plek terug te vinden? Geen mens kan mij dit vertellen!”

Raadslid Oudshoorn verwijst ook naar de strandnota van wethouder Revis. Daarin staat de volgende ambitie opgenomen: “Extra faciliteiten voor de strandbezoekers, zoals meer douches en toiletten op het strand". Volgens Oudshoorn lijkt het erop dat er geen of nauwelijks douches en toiletten zijn bijgekomen. “Den Haag zou toch op één van de grootste toeristische trekpleisters van onze stad aan zee het voortouw moeten nemen in gastvrijheid, waaronder een openbare douches en toiletten bij zoveel mogelijk strandopgangen en een aantal op het strand langs de boulevard". Hij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA