Algemeen

Clubhuis van Golf Ockenburgh in gebruik genomen

Afgelopen vrijdag is het clubhuis van Golf Ockenburgh aan de Wijndaelerweg 125 officieel in gebruik genomen. Stadsdeelwethouder Rachid Guernaoui (Financiën, Integratie en Stadsdelen nam de officiële openingshandeling voor rekening.

Het nieuwe clubhuis markeert een bijzonder moment in het bestaan van Golf Ockenburgh. Oorspronkelijk waren er in dat verband een stichting en een vereniging actief met sterk uiteenlopende belangen. In 2011 escaleerde dit in een veroordeling van de penningmeester van de stichting. Maar ook in een kastekort van meer dan 7 ton. De veerkracht en de competenties van de vereniging en een goede relatie met de gemeente maakten daarna de weg vrij voor een uitbreiding van de baan en de bouw van het nieuwe clubhuis. De stichting werd verbonden met de vereniging en vanaf nu biedt een zorgenvrij Ockenburgh golfers uit de wijde omgeving een gastvrij onthaal.

Bijna 100 van de 500 leden zijn vrijwilligers, die helpen de organisatie te runnen. Ook worden nieuwe plannen ontwikkeld, die aansluiten bij uitgangspunten van het recente collegeakkoord: vitaliteit voor iedereen, duurzaam en een bijdrage aan het economisch perspectief voor Loosduinen. De brasserie, baan en oefenfaciliteiten zijn in de Recreatiezoom Kijkduin 365 dagen per jaar een vaste kernwaarde. De komende tijd worden 200.000 bezoekjes per jaar verwacht, waarvan 40.000 door niet-leden.

Special Olympics
Den Haag organiseert in 2020 de Special Olympics. De gemeente gaat in de aanloop naar deze wedstrijden Haagse sportverenigingen helpen de toegankelijkheid voor mensen met een beperking structureel te verbeteren. Golf Ockenburgh is gastheer voor de golfers. Een groep vrijwilligers werkt dus nu al aan een plan om dan goed geoutilleerd te zijn.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA