oktober 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Bros organiseert inzamelingsactie om Yakima Amateur Hockey Association te helpen bij het repareren van kapotte ijsmachine | Nieuws

Yakima, wassen. – Een kapot onderdeel in de ijsmachine op de Yakima Ice Rink beïnvloedt het vermogen van de Yakima Amateur Hockey Association (YAHA) om weer op het ijs te komen. Omdat reparaties naar verwachting duur zullen zijn, organiseert Dutch Bros Coffee op 1 oktober een “Give Back Day” om hen te helpen geld in te zamelen.

Alle drie de Yakima-locaties voor Dutch Bros doen mee en zijn open van 05.00 uur tot 23.00 uur. Voor elke verkochte koffie wordt $1 gedoneerd aan YAHA. Als de Yakima-locaties $ 5.000 verkopen, zal hun bedrijf $ 10.000 aan YAHA geven voor een totaal van $ 15.000.

De Regionale Operator voor de Nederlandse Bros Emily Kirkpatrick zei dat het veel voor haar familie betekent dat ze kan helpen.

“We zijn hier bijna zeven jaar geleden naartoe verhuisd en de eerste plaats waar Yakima zich thuis voelde, was de hockeybaan,” zei Kirkpatrick.

De YAHA-president Chris Bartheld zei dat ze met deze inzamelingsactie tussen $ 10.000 en $ 15.000 hopen op te halen. Het onderdeel dat nodig is voor de ijsmachine zal echter waarschijnlijk meer kosten. Er wordt aangenomen dat een buis in de machine lekt vanwege ouderdom.

Bartheld zei dat het YAHA-bestuur verschillende aanwijzingen volgt.

“Veel mensen zijn op zoek naar gebruikte apparatuur die we kunnen kopen of die we eventueel kunnen doneren, maar we hebben geld nodig”, zei Bartheld.

Afgezien van de inzamelingsactie bij Dutch Bros, staat de Tri-cities Amateur Hockey Association YAHA toe om hun oktobertoernooi voor volwassenen op hun ijsbaan te organiseren. Dit evenement is meestal een geldmaker voor YAHA en Bartheld hoopt dat dit zal helpen meer geld in te zamelen voor de benodigde reparaties.

READ  Nederlandse prinses Amalia doelwit in ontvoeringscomplot in verband met vermeende drugsbaron Taghi

Op dit moment zei Bartheld dat ze niet precies weten hoeveel ze nodig hebben om het te repareren, maar hij wordt geschat tussen $ 25.000 en $ 50.000.

Realistisch gezien zei Bartheld dat de ijsbaan mogelijk pas in november of december ijs krijgt.

Coach, hockeyspeler en YAHA-bestuurslid Kristina Coppock zei dat het hartverscheurend is om de ijsbaan zonder ijs te zien.

“Wat echt triest zal zijn, is wanneer het oktober is en elke andere vereniging op het ijs komt en wij niet”, zei Coppock. “Ik moest zeker wat tijd nemen om te besluiten niet chagrijnig te zijn… verdrietig… Uiteindelijk doen we allemaal ons best.”

Hockeyspeler en YAHA-bestuurslid Larry Loose zei dat hij het hele jaar heeft gedagdroomd over het spelen van hockey met zijn vrouw, maar ze proberen te helpen waar ze kunnen.

Volgens de YAHA-bestuursleden zal het heel moeilijk zijn om de jongere spelers te vertellen. Coppock zei dat ze haar zoon in de tussentijd moet helpen een andere activiteit te vinden.

Voor de meeste spelers is rijden naar Tri-cities geen optie vanwege hun baan en gezin. Bartheld zei dat het belangrijk is om de ijsbaan zo snel mogelijk in gebruik te nemen om het hockey in Yakima levend te houden.

“Hockey is de beste sport”, zei hij. “Het geeft kinderen iets te doen en volwassenen.”

Als je YAHA wilt helpen met het repareren van hun ijsbaan, kun je op 1 oktober een koffie kopen bij Dutch Bros op een van de drie Yakima-locaties. U kunt ook een donatie doen aan YAHA door deze op die dag te doneren aan Dutch Bros. Je kunt ook updates over toekomstige inzamelingsacties vinden op hun website Facebook pagina.

READ  Mensen brengen hulde aan Gordon Nicole, de op 66-jarige leeftijd overleden Nederlandse moleneigenaar