Meesterscout De Visser begrijpt Man City: 'Perfecte bouwer, scherp in duels'

Meesterscout De Visser begrijpt Man City: ‘Perfecte bouwer, scherp in duels’

Piet de Visser geeft hoge cijfers aan de kwaliteiten van Nathan Aké, die op het punt staat Bournemouth te ruilen voor Manchester City. De meesterscout van Chelsea kwam de verdediger in 2010 tegen toen hij in de jeugd van Feyenoord speelde.

De Visser prijst de fysieke kracht van Aké ondanks zijn korte lengte voor een centrale verdediger van 1,80 meter. “Geen grote nee, maar een super timing. Dat is veel belangrijker. Hij scoorde al zes of zeven keer met zijn hoofd. Bij een topclub krijgt hij veel meer kansen”, vertelt de scout. de Volkskrant.

Ook de veelzijdigheid van de 25-jarige Oranje-international wordt geprezen. “Bij Chelsea werd hij kampioen met Onder 17 als verdedigende middenvelder. Hij was geweldig op dat moment. Hij speelde lange tijd linksback, maar zal nooit zeuren over positieveranderingen. Hij zegt toch nooit domme dingen, doet het niet domme dingen op het veld. altijd kalm, ook in zijn spel. Perfecte bouwer, die scherp is in de duels. “

Aké’s teamgeest verscheen ook op 17 juli in het duel van Bournemouth met Leicester City. “Hij kon niet verder gaan nadat hij topspits Jamy Vardy ervan weerhield te scoren met een super sliding. Nathan was op dat moment al geblesseerd. Maar dat is de jongen. Niet zichzelf op 1 zetten, maar de club waar hij voor speelt.”

READ  Santokhi: "Bouterse heeft een schuld van 2,5 miljard euro achtergelaten" | NU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *