53 uur darten was tevergeefs: wereldrecord niet voor duo uit Assen

53 uur darten was tevergeefs: wereldrecord niet voor duo uit Assen

Het wereldrecord darts ligt niet in handen van twee heren uit Assen. Eind oktober vorig jaar vestigden Frank Posthumus en Wyan Alders een wereldrecord met 53 uur darten, dachten ze. Een vijf jaar oud record van bijna 51 uur onafgebroken werppijlen verdween probleemloos in de prullenbak van een café in Assen.

Maar nu blijkt dat een paar maanden voor de Assense brandtest al een nieuw record was gevestigd. Twee Britse spelers leken in juli 2019 58 uur te hebben gespeeld, maar dat record was nog niet verwerkt op Guinness World Records en dus wisten de Assenanen er niets van af. Na hun recordpoging ontdekten ze het per ongeluk, zeggen ze vandaag RTV Drenthe. En dus staan ​​hun namen niet in het boek, maar twee Britten claimen de eervolle vermelding.

‘Dit maakt ons kwaad, omdat je waarschijnlijk al heel lang wist dat we een inspanning leverden die niets waard zou zijn. Je had al drie maanden bewijs in handen van de andere recordpoging’, schreven de darters naar het boek. uitgever.

Opzettelijk frustrerend

In de ogen van Posthumus en Alders, de redactie van Guinness World Records het record probeert opzettelijk het record in Britse handen te houden, zoals de Britten beweren te darten als Britse sport. De darters zeggen dat een nieuw geregistreerd record normaal gesproken binnen drie maanden zal worden verwerkt, dus het Britse record van juli had eind oktober bekend moeten zijn.

Guinness World Records verwerpt de aantijgingen van de darters. Ze waren naar eigen zeggen ook niet op de hoogte van de recordpoging van de Britten in juli 2019 in oktober. ‘We hebben niet de capaciteit om elk record dat iedereen individueel heeft aangevraagd, continu te controleren’, zei de uitgever.

READ  Gemaakt van dik hout - NRC

De Drents zeggen dat ze accepteren dat hun record niet in het boek zal worden geplaatst. ‘We geven de Britten het record, maar de manier van werken Guinness World Records steekt ons. Dat neemt niet weg dat niemand de trots die we hadden toen we het record braken, wegspoelt, precies uitgevoerd volgens de vastgestelde regels van Guinness World Records“, zegt het duo bij RTV Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *