January 19, 2021

Welke Indiase bedrijven hebben dit jaar de meeste buitenlandse investeringen gedaan? Vier sleutelgebieden trekken de meeste fondsen aan

De Verenigde Staten, Singapore, Nederland, de Britse Maagdeneilanden en Mauritius waren de favoriete investeringsbestemmingen voor Indiase bedrijven.

Aangezien de regering van premier Narendra Modi buitenlandse bedrijven wil aantrekken om in India te investeren, willen Indiase bedrijven ook graag in het buitenland investeren. Volgens CARE Valuations hebben Indiase bedrijven 12,25 miljard dollar geïnvesteerd in zowel goedkeurings- als automatiseringsroutes in de eerste acht maanden van het jaar, wat in lijn is met de gestage groei van de afgelopen twee jaar. Hiervan zal de feitelijke openbaarmaking $ 6,35 miljard bedragen, met de resterende $ 5,90 miljard in gegarandeerde vorm, voegde het rapport toe. Garanties gaan alleen uit als er in gebreke blijft, dus de investering zal een blijvende verplichting in de boeken van het bedrijf zijn.

In FY20 werd ongeveer $ 13 miljard geïnvesteerd door Indiase bedrijven, het tweede opeenvolgende jaar van buitenlandse investeringen met dubbele cijfers sinds FY13. In het lopende boekjaar waren de VS, Singapore, Nederland, de Britse Maagdeneilanden en Mauritius de favoriete investeringsbestemmingen voor Indiase bedrijven. Deze vijf landen zijn goed voor bijna 70 procent van de totale investeringen.

Waar gaat de investering naartoe?

Indiase bedrijven investeerden voornamelijk in vier sleutelsectoren: financiën, verzekeringen en zakelijke dienstverlening; Productie; Landbouw en mijnbouw; En groothandel, detailhandel, restaurants en hotels Deze vier categorieën zijn goed voor 90 procent van de totale buitenlandse investeringen. Landbouw en mijnbouw zijn de enige sectoren die projecten hebben geregistreerd ter waarde van meer dan Rs 100 crore.

Welke Indiase bedrijven hebben het meest geïnvesteerd?

ONGC Videsh, JSW Steel, Haldia Petrochemicals, HCL Technologies en Mahindra & Mahindra zijn de top 5 van individuele investeerders met meer dan $ 500 miljoen aan individuele investeringen. Daarnaast volgden Adani Properties, Lupin, Pramal Enterprises, Cadila Healthcare, Infosys en Tata Steel de top 5 investeerders. De 11 bedrijven, elk met een investering van meer dan $ 200 miljoen, hadden een nettowaarde van $ 6,18 miljard over een periode van acht maanden, meer dan de helft van de totale investering.

Ondertussen helpt investeren in buitenlandse markten om het bedrijfsrendement te diversifiëren, dus het helpt binnenlandse initiatieven. De prestaties van India zijn tot dusver interessanter dan besmettelijk, omdat ze het feit weerspiegelen dat India Inc. zijn wereldwijde investeringsplannen nastreeft, aldus onderhoudsschattingen toegevoegd.