oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Week vol plezier op de Kutztown Fair

Het Kutztown Fairgrounds werd opnieuw gevuld met veel publiek voor Nederlands eten, live muziek, dieren, knutselen, wedstrijden en attracties op de Kutztown Fair.

“De kermisbezoekers zijn met volle kracht naar buiten”, meldde Kutztown Fair Director Ginger Schappell op zaterdagmiddag tijdens de laatste dag van de beurs. “De opkomst door onze poorten is dit jaar flink gestegen. De jongeren zijn enthousiast over het tonen van hun landbouwdieren.”

Poseren voor de camera tijdens de Kutztown Fair. (Ingezonden foto – Joel Seidel Photography)

De 151e jaarlijkse Kutztown Fair liep dagelijks van aug. 8 tot aug. 13, eindigend met Kinderdag.

“De beurs is al 151 jaar een geweldige plek voor de gemeenschap om samen te komen, met vrienden en familie”, zei Schappell.

Terwijl de pandemie de 2020-beurs annuleerde, vierde de Kutztown Fair in 2021 “150 jaar Fabulous Fairs”.

“Wat betreft annuleringen door pandemie, we hebben slechts één jaar geannuleerd, namelijk 2020. In 2021 en dit jaar heeft de pandemie een positief effect gehad op onze beurs. Dit is onze tweede achtereenvolgende beurs sinds de pandemie”, aldus Schappell.

Dit jaar werd de 151-jarige traditie van kermissen op het kermisterrein voortgezet.

“We hadden dit jaar prachtig weer, spannende midway-acts, een verscheidenheid aan attracties, geweldige muziek op zowel het hoofdpodium als in de biertuin”, aldus Schappell.

Circus Incredible, bestaande uit 2e en 7e generatie circusartiesten, verzorgde tussenacts. Lyric Wallenda van de familie “World Famous Wallenda” toonde luchtkunst van gratie, schoonheid en kracht, terwijl Simon Arestov, die oorspronkelijk uit Moskou, Rusland komt, het publiek van alle leeftijden verbaasde met zijn adembenemende acrobatiek en balanceren. Bezoek www.circusincredible.com en https://www.facebook.com/Circusincredible/ voor meer informatie.

De Kutztown Fair bood 's avonds entertainment op het hoofdpodium.  (Ingezonden foto - Joel Seidel Photography)
De Kutztown Fair bood ’s avonds entertainment op het hoofdpodium. (Ingezonden foto – Joel Seidel Photography)

Main Stage-entertainment omvatte Nite Flyte die een reeks nummers speelde van The Beatles tot Bon Jovi en The Rehrig Brothers Band die klassieke countrymuziek speelde terwijl de Cramer Brothers Band hun traditionele countrystijl speelde, plus de Smith Compound Band, The Nashville Music Company Band en Pure land.

READ  Vopak-aandelen springen omhoog nadat Nederlandse tankterminaloperator winstcijfers over Q3 boekt

De lokale artiest, het Hannah Violet Trio, verscheen ook in de biertuin, evenals de lokale band de Zeptones en de Junior’s Grades Band.

Optimist Andy Schlegel serveert eten bij de Kutztown Optimist Club-kraam op de Kutztown Fair.  (Ingezonden foto - Joel Seidel Photography)
Optimist Andy Schlegel serveert eten bij de Kutztown Optimist Club-kraam op de Kutztown Fair. (Ingezonden foto – Joel Seidel Photography)

De hele week streden runderen, geiten, schapen en varkens om Grand Champion. Op aug. 10, de dieren verkleed voor de kermis, samen met hun begeleiders, voor de Animal Mardi Gras Show in de showring. Dit jaar waren er op de Celebrity Animal Obstacle Course lokale beroemdheden die hun dieren door een hindernisbaan in de showring leidden.

Halverwege de Kutztown Fair vulde een verscheidenheid aan gezinsvriendelijke spellen.  (Ingezonden foto - Joel Seidel Photography)
Halverwege de Kutztown Fair vulde een verscheidenheid aan gezinsvriendelijke spellen. (Ingezonden foto – Joel Seidel Photography)

Naast attracties, spelletjes, avondentertainment, landbouweducatie, Hollandse friet en berkenbier en exposities waren er dit jaar ook wedstrijden te zien op de beurs. Deelnemers namen deel aan de hooibaalworp, die elk tussen de 40 en 90 pond kan wegen. Bovendien waren er de populaire traptractoren, evenals een taart-eetwedstrijd, eierworp en ijsthee-chugging-wedstrijd. Het plezier ging verder met DJ Chicken Nugget die een line dance leidde.

Een publiekslieveling was linedance met DJ Chicken Nugget tijdens de Kutztown Fair.  (Ingezonden foto - Joel Seidel Photography)
Een publiekslieveling was linedance met DJ Chicken Nugget tijdens de Kutztown Fair. (Ingezonden foto – Joel Seidel Photography)

Kinderdag omvatte ringwerpen, speurtocht, kauwgom blazen, waterballon en zakrace.

Het landbouwonderwijs omvatte tentoonstellingen en demonstraties zoals het scheren van schapen, het spinnen van wol en het weven van de wol.

“Nieuw dit jaar hadden we ritjes met paard en wagen, bijlwerpen en een wedstrijd voor zelfgebrouwen bier. We hadden ook een cornhole-competitie voor zowel beginnende als competitieve spelers”, zei Schappell.

Paardenkoetsen van Steiner Artisan Farm boden een rit aan vanaf de Whiteoak Street-poort naar de Kutztown Historical Society, die aan de overkant van de straat van het oorspronkelijke Kutztown Fairgrounds ligt.

READ  Voor het eerst in weken kwam de Nederlandse overheid gemiddeld onder de 20.000; GGD websites weer online

Geschiedenis achter de Kutztown Fair

De Kutztown Historical Society gaf een geschiedenislezing om meer te vertellen over de geschiedenis achter de Kutztown Fair.

Volgens Brendan Strasser van de Kutztown Area Historical Society gaat het begin van de Kutztown Fair terug tot na 1870 toen de eerste officiële Kutztown Fair werd gehouden in Kutztown Borough.

“In de vroege jaren 1810, 1820 waren er hier veel veteranen die niets liever deden dan elk jaar samen te komen, een paar biertjes te heffen, een paar vuurwapens op doelen te richten, af en toe naar elkaar te richten misschien (waarop er een paar grinniken van het publiek) en veel plezier”, zei Strasser voor de 150e Kutztown Fair-verslaggeving.

Deze evenementen werden bekend als The Battalion Days en werden in de jaren 1820 en 1830 behoorlijk groot.

“Het werden zeer luidruchtige, rumoerige meerdaagse zaken, tot het punt dat uiteindelijk de gemeenteraad ten tijde van de burgeroorlog besloot dat ze moesten stoppen; het veroorzaakte te veel chaos en de gemeenteraad verbood uiteindelijk deze bataljonsdagen”, zei Strasser.

Deze gebeurtenissen brachten veel mensen naar de stad en mensen uit de buitengebieden hadden de gewoonte gekregen om elk jaar naar Kutztown te komen voor een paar dagen feest, zei hij. Ook al waren Battalion Days verboden, er kwamen toch mensen opdagen.

In 1871 werd de Kutztown Fair georganiseerd en uitgevoerd door de Keystone Agricultural and Horticultural Society. De eerste beurzen werden gehouden aan de zuidkant van Kutztown tussen de straten Whiteoak en Baldy. Het oorspronkelijke beursterrein omvatte tentoonstellingsgebouwen, een paardenrenbaan van een halve kilometer en een hotel in de buurt.

READ  Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken zoekt dekking in schuilkelder in Kiev tijdens raketaanval

“Die kermis gaf echt aanleiding tot het idee van de Kutztown Fairs die we zijn gaan begrijpen, waar honderden, zelfs duizenden mensen op jaarbasis naar de stad komen”, aldus Strasser.

Het kermisterrein bleek uiteindelijk te klein te zijn, dus de Society zocht ander land, maar had niet het ledental om in stand te houden. De kermis eindigde in 1903 en het beursterrein werd verkocht voor bouwkavels, zei hij.

“De stad, zonder kermis in 1904, begon te ageren voor een nieuwe Kutztown-kermis,” zei Strasser.

Jacob Esser was de belangrijkste persoon achter het momentum om de Kutztown Fair Association in 1905 op te richten en werd voorzitter van de Fair Association. Esser was een bekende naam voor de meeste Kutztownians, aangezien de Essers er waren toen de stad in 1850 werd gesticht. Jacob was een derde generatie eigenaar en redacteur van de Kutztown Patriot en eigenaar van de uitgeverij.

De Fair Association verkocht snel voorraden en verzekerde zich van 32 hectare grond, de huidige locatie van het Kutztown Fairgrounds. Later kwam daar nog zo’n 20 hectare bij.

Van 1905 tot heden werd er bijna elk jaar een kermis gehouden, behalve natuurlijk 2020.