juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse vakantiegangers zien dit jaar meer dodelijke ongevallen

Nederlandse vakantiegangers zien dit jaar meer dodelijke ongevallen

Nu vakantiegangers hun reis hervatten na twee jaar coronavirusbeperkingen, sterven er ook meer Nederlanders in het buitenland dan in de afgelopen jaren. Tot nu toe zijn de cijfers zelfs hoger dan voor de pandemie, in 2019, aldus RTL Nieuws.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat dit jaar tot nu toe 332 Nederlanders zijn overleden tijdens een reis naar het buitenland. Ter vergelijking: het aantal Nederlanders dat tot en met augustus in het buitenland is overleden was vorig jaar 283, in 2020 271 en in 2019 278.

“Statistisch gezien gaan er veel mensen de weg op en dat betekent automatisch dat er ook meer doden vallen. Mensen stappen zeker uit hun comfortzone op vakantie, maar het is soms pech dat er mensen overlijden”, zegt Dirk van Vuure, die heeft een bedrijf dat de repatriëring van overleden Nederlanders verzorgt.

Zo stierf afgelopen weekend een 19-jarige Nederlandse reiziger plotseling tijdens een vakantie in Italië en viel een ouder Nederlands echtpaar op 2 augustus van rotsen in Zuid-Frankrijk. 4.

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportbond vertelde RTL Nieuws dat er dit jaar vooral doden vallen onder wandelaars. De ANWB geeft aan “enkele honderden Nederlanders” te helpen die jaarlijks vanwege een overlijden in het buitenland zijn.

Wanneer een dierbare in het buitenland overlijdt, kan het vaak een uitdaging zijn om het lichaam zonder hulp terug te brengen naar Nederland. Van Vuure legde uit dat met name onbekende bureaucratie en verschillende talen obstakels zijn.

“Wij regelen documenten die nodig zijn om de overledene naar Nederland te kunnen vervoeren zodat de uitvaart hier kan plaatsvinden. Wij regelen chauffeurs voor het vervoer terug”, aldus Van Vuure. “Er is vaak veel papierwerk als justitie in het spel komt door bijvoorbeeld een ongeval.”

READ  ESPN+ vernieuwt Eredivisie-rechten om de berichtgeving over het Nederlandse voetbal voort te zetten