mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse overheid helpt Gujarat bij zoutteelt

Gandhinagar, 10 december (IANS): De regeringen van Nederland en Gujarat zijn in gesprek om de landbouw in brak water voor de kust van de staat te verbeteren. Ook het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Ahmedabad heeft aangegeven dat hiervoor een Centre of Excellence (CoE) naar Gujarat komt.

“Er waren al besprekingen gaande in Gujarat (vóór het Govt-19-scenario) om een ​​beter centrum voor zoutarme landbouw te creëren. NBSO) Commissaris voor Handel en Investeringen Amlan Bora vertelde verslaggevers.

Bora zei dat Nederland een soortgelijk probleem had met een aanzienlijk deel van het land onder de zeespiegel. Bijna 27 procent onder zeeniveau in Nederland.

“Nederlanders hebben de afgelopen vijftien jaar een systeem van zoutwaterteelt ontwikkeld en vormen een consortium met landbouw- en zaadbedrijven, waterbedrijven en Wageningen University, ’s werelds toonaangevende universiteit”, voegde Bora eraan toe.

“Interessant is dat het proces van zoutwaterteelt minder zoet water vereist dan traditionele landbouw. ​​We hebben twee gesprekken gehad met de regering van Gujarat, maar helaas escaleerde de situatie in Kovit-19”, benadrukte hij.

“Dit zal het zoutgehalte van de staat verminderen. Dit is zeker een gebied waar zo’n gespecialiseerd centrum zou kunnen komen, maar het hangt af van de interesses en voorkeuren van beide partners”, zei Bora.

Het zoutgehalte van de bodem treft grote delen van de wereld en heeft gevolgen voor miljoenen boeren en velen zijn gedwongen te verhuizen. Zouttolerante gewassen zullen deze boeren helpen om hun opbrengsten te verhogen en een beter bestaan ​​te bieden in de door zout aangetaste gebieden.

De Nederlandse regering heeft zeven speciale centra opgezet in verschillende delen van India, in verschillende staten, vertelde de Nederlandse ambassadeur in India, Nepal en Bhutan Morton van den Berg aan verslaggevers. Deze centra bestrijken verschillende sectoren zoals aardappelen, groenten en zuivelproducten.

READ  Marktgroeistrategie voor LNG-bunkering en industrieontwikkeling tot 2028 | Royal Dutch Shell Plc., Skangas, ENN Energy

“Deze CoE heeft geen hele hoge technologieën, maar lage en middelgrote technologieën. Maar het is heel belangrijk om boeren te leren deze technologieën aan te passen”, aldus de Nederlandse ambassadeur.

Berg wees er ook op dat er mogelijk een RvE in Gujarat komt als de gesprekken met de regering vruchtbaar zijn.

Berg was voorzitter van de delegatie van Nederlandse bedrijven die deelnamen aan de ‘Agri Asia 2021’, een internationale beurs en conferentie over landbouwtechnologieën die van 9 tot en met 11 december wordt gehouden op de Helipad Grounds in Gandhinagar.