mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ALD: Nederlandse vraag naar elektrische auto’s neemt af

Uit een onderzoek van ALD Automotive blijkt dat de belangstelling van Nederlandse zakelijke rijders voor een EV afneemt naarmate de financiële voordelen van elektrische voertuigen (EV’s) in Nederland slinken. ‘Piztelling’, een aangifte inkomstenbelasting voor persoonlijk gebruik van bedrijfsauto’s, is in het geding. Hoe hoger de uitstoot van de auto, hoe hoger dat bedrag. Dat bedrag wordt opgeteld bij het totale salaris van de chauffeur en dienovereenkomstig belast.

Een paar jaar geleden stimuleerde de Nederlandse overheid de adoptie van EV’s en andere emissiearme voertuigen door bedrijven door een significant verschil te maken in ‘Bijdelling’ met ICE-voertuigen. Het ‘pijtelling’ van EV’s neemt echter jaar na jaar toe – waardoor aan het einde van elk jaar beweging in EV’s ontstaat om te profiteren van het gunstigste financiële regime van dat jaar.

Dit jaar gebeurt hetzelfde, maar volgens de ALD is het verschil tussen EV’s en ICE’s nu zo klein dat het verschil zijn motivatie heeft verloren. Slechts 18% van de erfpachters ziet ‘pijtelling’ als reden om een ​​EV te bestellen, constateert ALD. In feite zegt 21% van de zakelijke chauffeurs dat de reden om terug te schakelen naar een diesel- of benzineauto een afnemend voordeel is. En 23% weet niet welke motorische beweging ze prefereren.

In het licht van deze resultaten zijn de duidelijke financiële voordelen voor EV’s essentieel voor hun serie-introductie, en de ALD stelt dat de Nederlandse overheid traag moet zijn om ‘pijdelling’ EV’s gelijk te stellen aan ICE’s.

Afbeelding: Shutterstock

READ  Royal Enfield gaat naar het Nederlands! Eicher consolideert Nederlandse eenheid voor Europese leveringen