mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Qatar moet WK-traditie over vrouwen en LGBT-rechten verlaten Nederlandse voetbalbond | Zegt WK 2022

De secretaris-generaal van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft gezegd dat vooruitgang op het gebied van vrouwen- en LGBT-rechten in Qatar in lijn moet zijn met elke traditie van het gastland van het WK.

Gjs de Jong heeft beloofd dat Nederland Qatar zal aanklagen voor een “betere toekomst” tijdens het toernooi in november en december, inclusief “symbolische” acties zoals het gaan naar werkkampen voor migranten. Maar voetbal moet ook aandringen op bredere mensenrechtenverandering, terwijl de reeds erkende verbeteringen in de rechten van werknemers worden beschermd, zei de Zhang.

“Als traditie willen we garanderen dat de wetgeving en hervormingen die de afgelopen jaren zijn overeengekomen, permanent en volledig worden geïmplementeerd in het hele land”, zei hij. “Het viel ons toen gewoon op. Het zou nog beter zijn als er een door BWI . geïntroduceerd werkcentrum zou zijn [Building and Woodworkers’ International] Permanent gemaakt.

“Gezamenlijke Comités [between workers and employers] zal goed zijn. Maar het zou nog beter zijn als we de eerste stap zetten in de gelijkheid tussen mannen en vrouwen en het LHBT-debat.

Bezorgdheid over de uitbuiting van migrerende werknemers domineerde de jaren voorafgaand aan het WK, en uiteindelijk voerde de Qatarese regering hervormingen door. Amnesty International zei ondertussen in een verklaring dat de rechtshandhaving wordt ondermijnd Met “tevredenheid” worden de LGBT-rechten in Qatar onder de loep genomen.

Arbeiders in Qatar in oktober. Foto: Pete Pattison / The Guardian

Qatarese functionarissen hebben LHBT-supporters die betrokken zijn bij de reis verzekerd dat ze zich veilig zullen voelen in het land en dat Rainbow Flag Liver op het terrein zal worden toegestaan. Maar “provocatie… sodomie” is nog steeds illegaal volgens sectie 296 van het strafwetboek van het land. Vrouwenrechten hebben ook minder aandacht gekregen, maar in het rapport van Human Rights Watch van dit voorjaar werd betoogd dat de nationale beschermingsinstantie voor mannen “vrouwen het recht ontzegt om veel belangrijke beslissingen over hun leven te nemen”.

READ  'Nederlandse paprikazendingen konden leemte niet opvullen'

De Zhang zei dat de eerste besprekingen over LGBT-rechten hadden plaatsgevonden met het Qatar Supreme Committee voor het hosten van het WK, als onderdeel van een onderzoek door de UEFA-werkgroep in Qatar, waarvan de Engelse FA lid is.

“Toen we er de vorige keer waren … lag de focus op de rechten van werknemers, maar we hadden ook een sessie met de National Human Rights Commission. Het was een sessie die slechts anderhalf uur duurde, dus het was geen voorbeeld van alles, maar we hebben openlijk een aantal belangrijke dingen besproken. , FIFA heeft beloofd vlaggen toe te staan, maar we willen iets meer.

Het Nederlands Elftal heeft in samenwerking met de KNVB een strategische reactie op het WK ontwikkeld onder de noemer “Ondersteunt voetbalverandering”, waarbij het nieuws in maart op de shirts van het team verschijnt voor de kwalificaties. De Zhang zegt dat het land betrokken is bij de reactie sinds 2015, toen het er bij de FIFA op aandrong om mensenrechtenoverwegingen te introduceren bij de beoordeling van WK-biedingen, maar deze reactie is sinds vorig jaar versneld in gesprekken met de internationale arbeidsorganisatie Amnesty International. En BWI, evenals de FIFA en het Supreme Committee.

De Zhang zegt dat het land tijdens het WK “symbolische actie” zal ondernemen om “ons engagement te tonen” om te veranderen.

Snelgids

Hoe meld ik me aan voor Sports Belangrijk Nieuws Alerts?

Laten zien

  • Download de Guardian-app uit de iOS App Store op iPhones of zoek naar ‘The Guardian’ in de Google Play Store op Android-telefoons.
  • Als je Guardian Apps al hebt, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie hebt.
  • Tik in de Guardian-app op de gele knop rechtsonder, vervolgens op Instellingen (tandwielpictogram) en ga vervolgens naar Meldingen.
  • Schakel spelmeldingen in.

Bedankt voor je reactie.

“We zijn nog steeds aan het nadenken en bespreken met mensen wat de beste manier is om hier aandacht voor te krijgen”, zei hij. “Laten we naar een goed voorbeeld gaan” [of a migrant worker camp]Focus daarop en laat zien hoe de rechten van arbeidsmigranten beter georganiseerd kunnen worden. Het is misschien een optie, maar je krijgt het op verschillende manieren.

“We zijn in Nederland meestal positieve mensen. We geloven in de toekomst en willen laten zien hoe de toekomst eruit ziet. We werken dus eerder aan het positieve dan aan het negatieve voorbeeld, maar het kan op verschillende manieren zijn. We doen whitewashing of iets dergelijks, maar dat is niet wat we zoeken. We willen iets doen met BWI en ILO om een ​​betere toekomst te laten zien.