april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse politie arresteert 7 mensen te midden van onrust in Den Haag

Den Haag, Nederland – Politie in oproeruitrusting bestormde zaterdag een betoging en verwijderde honderden demonstranten per vrachtwagen. De onrust brak uit een dag nadat de politie het vuur opende op demonstranten in Rotterdam te midden van wat de burgemeester van de havenstad de “vreugde van geweld” noemde die uitbrak in de strijd tegen de bestrijding van het coronavirus.

Elders in Nederland moesten twee voetbalwedstrijden in de Best Professional League even worden stilgelegd – fans – die onder een gedeeltelijke sluis een week lang niet in Nederland mochten spelen – drongen stadions binnen in de steden Alkmaar en Almelo.

Eerder op zaterdag vonden twee protesten tegen de Covit-19-operatie vreedzaam plaats in Amsterdam en de zuidelijke stad Preta.

De politie zei op Twitter dat zeven mensen waren gearresteerd en vijf agenten gewond waren geraakt bij de hack. Een moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Lokale media Regio 15 zei dat relschoppers fietsen, houten planken en gemotoriseerde scooters in het vuur gooiden.

De politie in oproeruitrusting bestormde vrijdagavond een betoging in Rotterdam en verwijderde honderden demonstranten per vrachtwagen. De politie zei eerder twee mensen te hebben aangevallen. Over de toestand van de gewonde relschoppers is niets bekendgemaakt.

De autoriteiten in Rotterdam arresteerden 51 mensen, van wie de helft minderjarig was, zei de politie zaterdagmiddag. Een politieagent werd tijdens de rellen in het ziekenhuis opgenomen met beenletsel, een andere werd behandeld door ambulancepersoneel en “talloze” anderen liepen lichte verwondingen op.

Burgemeester Ahmed Aboudaleb vertelde verslaggevers begin zaterdag dat relschoppers in het centrale winkelgebied van de havenstad vuur aan het aansteken waren en stenen en crackers gooiden, “in veel gevallen is het nodig om hun wapens op te nemen om zichzelf te verdedigen.” Naar de autoriteiten.

READ  Armond Duplandis loopt 6.02m, vierde snelste 400m horden aller tijden zoals Femke-Sports News, First Post

“Ze openden het vuur op demonstranten en verwondden mensen”, zei Abbottaleb. Hij heeft geen details over de verwondingen. De politie loste ook waarschuwingsschoten.

De politie, die videobeelden heeft onderzocht die zijn opgenomen op beveiligingscamera’s, zal naar verwachting nog enkele arrestaties verrichten.

Op foto’s die ter plaatse zijn genomen, is te zien dat ten minste één politieauto in brand staat en een andere fiets tegen de voorruit valt.

Oproerpolitie en waterkanon herstelden de rust na middernacht.

Dit is een van de ergste gewelddadige uitbraken in Nederland sinds vorig jaar voor het eerst de coronaviruscontroles werden ingesteld. In januari, nadat de avondklok van kracht was geworden, bestormden relschoppers de straten van Rotterdam en staken de politie in brand.

Minister van Justitie Fert Gropperhaus heeft het incident veroordeeld.

“Het was walgelijk om gisteravond in Rotterdam rellen en ernstig geweld tegen politieagenten, oproerpolitie en brandweerlieden te zien”, zei hij in een verklaring.

“Strijd is een groot recht in onze gemeenschap, maar wat we gisteravond zagen was gewoon crimineel gedrag. Het heeft niets te maken met het protest”, voegde hij eraan toe.

இரவு நிலைமையைக் கட்டுக்குள் கொண்டு வருவதற்கு உதவுவதற்காக நாடு முழுவதிலுமிருந்து பொலிஸ் பிரிவுகள் ரோட்டர்டாமுக்கு ஓடின. Aboutaleb zei dat de voetbalbende betrokken was bij de rellen.

Op de social media-video, die werd vertoond op de NOS, leek iemand te zijn neergeschoten in Rotterdam, maar er werd niet direct iets bekend gemaakt over wat er gebeurde.

De politie laat in een tweet weten dat het nog niet duidelijk is hoe en door wie de persoon is neergeschoten.

Telkens wanneer de Nederlandse politie hun wapens gebruikte, werd een onafhankelijk onderzoek naar het politievuur gestart.

READ  De tijd dat Londen bijna door de Nederlanders werd binnengevallen via de Theems

De regering heeft gezegd wetgeving te willen invoeren waardoor het corona-passysteem van het land alleen bedrijven mag beperken tot degenen die volledig zijn gevaccineerd of zijn hersteld van COVID-19, wat degenen die negatief testen, zou uitsluiten.

Het land kent de afgelopen dagen een recordaantal besmettingen en een week geleden is er een nieuwe gebiedsvergrendeling ingegaan.

Leaf Rotterdam, een lokale politieke partij, veroordeelde het geweld in een tweet.

“Het centrum van onze prachtige stad is vannacht een slagveld geworden”, staat er. “Rotterdam is een stad waar je het niet eens kunt worden over wat er gebeurt, maar geweld is nooit het antwoord.”

____

Volg AP-infectie op https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic