mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nexid verontwaardiging barst los als Brussel Nederlandse boeren uitzet met een hatelijk lot – ‘We voeden de EU!’ | Politiek | Nieuws

Een document dat in september werd vrijgegeven door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), benoemd door de Nederlandse ministeries van Landbouw en Financiën, leidde in het land tot een politiek debat over de toekomst van de intensieve landbouw.

Nederlandse boeren zijn na de Verenigde Staten de grootste exporteur ter wereld.

Nederlandse boeren staan ​​voor moeilijke beslissingen om te voldoen aan het klimaatveranderingsbeleid dat in 2019 is opgelegd door het Europese Hof van Justitie en is verbeterd door de EU-Groene Overeenkomst.

De uitstoot van fosfaat en stikstof door overvolle koppels overtreft bijna de marges die door de EU-regelgeving zijn toegestaan.

Uit het in september uitgelekte document bleek dat de Nederlandse overheid overweegt boeren te dwingen tot kopen.

Deze plannen werden door de regering als een “laatste redmiddel” afgewezen, maar ze veroorzaakten controverse binnen de industrie.

Om de zaken nog erger te maken, heeft de regering dit jaar, in een poging om het aantal dieren te verminderen, een plan vrijgegeven voor varkensbedrijven om vrijwillige aankoopprogramma’s aan te vragen. Van de 430 kwalificeerden er slechts 278 zich.

Nederlandse boeren geven de overheid de schuld van de puzzel, met het argument dat ze op zoek is naar goedkopere grond om te kopen.

Geron de Groote, een Nederlandse melkveehouder, zei tegen Politico: “Als we niet met de politieke wind meegaan, moeten we dat in gedachten houden.

Lees verder: Woede over Engeland over visvergunning als de Fransen zich tegen Macron keren

Maar Nexit-activisten wijzen steeds vaker met de vinger naar de EU.

Actievoerders van Nexit Denktank zeiden: “De EU Habitat Order en de uitspraken van het EU Hof maken het leven van Nederlandse boeren onmogelijk.

READ  Nederlandse boeren protesteren tegen plan om stikstofvervuiling tegen te gaan

“Volgens geruchten wil de Nederlandse overheid Nederlandse boeren afpersen. Zij zijn de oorzaak van het stikstofprobleem.

“Tot mijn verbazing protesteren Nederlandse boeren in Nederland tegen de Nederlandse overheid, en de bron van dit probleem is eigenlijk de Europese Unie.

“Het is goed dat onze grote boeren protesteren in Brussel of Luxemburg in de EU. De Brusselse bureaucratie is hiervoor verantwoordelijk.

“Nederland is de op één na grootste landbouwexporteur ter wereld. We zijn van niemand afhankelijk voor voedsel, andere landen zijn van ons afhankelijk voor voedsel.

“De EU lijkt alles af te willen breken zodat we geen onafhankelijk land meer kunnen zijn.

“Als onze geweldige boeren worden weggejaagd door EU-beleid, naar welke landen gaat onze eurofile-regering dan natuurlijk? Ze kunnen naar de landen gaan waar boeren welkom zijn.

“Zal het de afvoer van stikstof naar de aarde stoppen? Nee.

“Als we eindelijk de EU verlaten, als de EU ons probeert te pesten zoals ze deed met de Britten tijdens de Brexit-gesprekken, zal onze sterke landbouw ons beïnvloeden.

“De EU heeft meer nodig dan wij nodig hebben. We voeden andere EU-landen.”