mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schiphol schrapt vluchten tijdens drukke zomer

DEN HAAG, Nederland (AP) – De drukste luchthaven van Nederland beperkt het aantal vluchten tijdens de drukke zomerperiode omdat het tekort aan beveiligingspersoneel de grote vraag niet aankan, aangezien veel gezinnen voor het eerst sinds het coronavirus de lucht in gaan pandemie is afgenomen.

De beslissing zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor de vakantieplannen van duizenden reizigers per dag, zei de CEO van de luchthaven donderdag.

Amsterdam Schiphol Airport, een van de drukste van Europa, zei in een verklaring dat er van 7 juli tot het einde van de maand gemiddeld zo’n 13.500 stoelen per dag zijn boven de capaciteit die het beveiligingspersoneel van de luchthaven aankan. Over de vluchten in augustus wordt later een besluit genomen.

De luchthaven, die vorige maand te maken kreeg met langdurige vertragingen en geannuleerde vluchten tijdens schoolvakanties, zei niet hoeveel vluchten per dag het zou moeten annuleren, omdat sommige stoelen nog niet zijn verkocht en passagiers mogelijk vanaf verschillende luchthavens kunnen vertrekken. .

“Het is natuurlijk frustrerend”, zei CEO Dick Benschop tegen verslaggevers. “Frustrerend voor de betrokkenen, families die uitgekeken hebben (naar reizen); frustrerend voor luchtvaartmaatschappijen, de eerste echte zomer na COVID; frustrerend voor reisorganisaties en frustrerend voor ons.”

Schiphol is niet de enige Europese luchthaven die worstelt met personeelstekorten en een torenhoge vraag naar vluchten na twee pandemische jaren.

Reizigers in Groot-Brittannië hebben dagen geleden vertragingen op luchthavens tijdens de paasvakantie, waarbij British Airways en easyJet honderden vluchten annuleerden vanwege coronavirus-gerelateerde afwezigheid van personeel. Urenlange rijen opgebouwd bij check-in-, veiligheids- en bagagepunten op de Britse luchthaven.

READ  De Nederlandse premier vindt dat de pro-Palestijnse protesten “te ver gaan”.

Benschop zei dat Schiphol geen andere keuze had dan nu in te grijpen.

“Het is niet verantwoord om de zomer in te gaan en er het beste van te hopen”, zei hij. “Wij zijn verantwoordelijk voor onze passagiers en medewerkers en voor hun veiligheid en gezondheid.”

____

Volg de pandemische berichtgeving van AP op: https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic