april 27, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse overheid betaalt maximaal 150 miljoen voor rembrand-werkzaamheden

De familie Rothschild ondertekende woensdag een brief aan de Nederlandse overheid om een ​​Rembrandt-portret aan de Nederlandse overheid te verkopen voor 165 miljoen ($ 187,1 miljoen), aldus het ministerie van Cultuur.

Hollandse meester vaandeldrager Als het parlement het initiatief steunt, is het “voor het eerst in handen van Nederlanders”, zegt Michael Hendrix, een woordvoerder van het ministerie.

De heer Hendrix zei dat hij hoopte dat parlementsleden de aankoop zouden steunen.

Hij zei dat het “een unieke kans” was om het laatste overblijfsel van een dergelijke kwaliteit te krijgen, en voegde eraan toe dat hij tevreden was dat Nederland “het had kunnen vastleggen”.

Parijs zei dinsdag dat het toestaat dat het werk, met een waarde van 165 miljoen euro, op de open markt wordt verkocht, ook al is het geclassificeerd als een “nationale schat” in Frankrijk.

Als het Nederlandse parlement financiering tot 150 miljoen toestaat, voegt de Vereniging Rembrandt 15 miljoen euro toe en het Rijksmuseum 10 miljoen.

vaandeldrager Het is een van Rembrandts meesterwerken en is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Nederland.”

Het werk was “eeuwenlang in particuliere handen, inclusief de koning van Engeland, de familie Rothschild sinds 1844”, staat er.

In 1636 was Rembrandt 30 jaar oud.

vaandeldrager Hij komt na vele eeuwen reizen gezond thuis’, zegt Ingrid von Engelshaven, de Nederlandse minister van Cultuur.

Daco Dibits, directeur van het Rijksmuseum Museum in Amsterdam, dat 22 van Rembrandts 340 schilderijen verzamelt, zei: “We dromen al generaties lang. vaandeldrager Naar ons land.

“De kwaliteit en authenticiteit waarmee dit schilderij Rembrandts keerpunt als kunstenaar markeert, maakt het tot een onvergelijkbaar meesterwerk.”

READ  Nederlandse onderwijsfunctionarissen zeggen dat de fraudebestrijdingssoftware van Proctorio studenten blootstelt aan hackers

Ondertussen maakte Rembrandt er woensdag een schilderij van dat eeuwenlang onder dikke verflagen verborgen had gelegen. De Nachtwacht Biedt nieuwe inzichten in het creatieve proces van de Nederlandse meester, aldus museumfunctionarissen.

Dibitz noemde de ontdekking een ‘doorbraak’ in het begrip van Rembrandts beroemdste werk.

“We vermoeden altijd dat Rembrandt een schets op canvas moet hebben gemaakt voordat hij aan deze ongelooflijk complexe structuur begon, maar we hebben geen bewijs”, zei hij.

Het schilderij onthult dat de kunstenaar aanvankelijk van plan was veren op de helm van een krijger te schilderen en dat hij besloot een zwaard toe te voegen dat hij tussen twee prominente figuren had getrokken.

“De veren zijn duidelijk zichtbaar op het schilderij, niet op het schilderij”, zegt Peter Rolofs, hoofd schilderen bij het Amsterdam Museum.

‘Waarom is Rembrandt van gedachten veranderd? Dat weten we niet.’ [the militiaman] Staat in het midden van het schilderij.”

Zo’n 30 specialisten hebben tweeënhalf jaar aan het meesterwerk van 1642 gewerkt met behulp van geavanceerde beeldtechnieken en computertechnologie.

Het Rijksmuseum heeft woensdag de bevindingen onthuld van de eerste fase van het project, dat tot doel heeft de techniek van de kunstenaar te begrijpen en zijn oorspronkelijke schittering te herstellen.

Met een hoogte van 3,8 meter, een breedte van 4,5 meter en een gewicht van 337 kilogram, zei de heer Dibbits dat het werk “fascinerend was om Rembrandt te zien zoeken naar de juiste combinatie”.

“We hebben zijn oorsprong gevonden De Nachtwacht.”

Rembrandt is geschilderd door von Rijn De Nachtwacht Na de opdracht van de burgemeester en hoofd van de Burgerbescherming van Amsterdam Franz Bunnick Cock, om de officieren en andere leden van de schutterij af te beelden.

READ  All White Matthew Garbett wordt op huurbasis gehuurd van de Serie A-club Torino

Sinds de lancering van het project in juli 2019 hebben miljoenen bezoekers de historische restauratie in het Rijksmuseum kunnen zien, waar het wordt beschermd door een glazen omhulling in het midden van de hoofdgalerij van het museum.

Dit schilderij heeft door de eeuwen heen veel moeilijkheden gekend. In 1715 werden grote delen van het werk uit de randen gesneden om op een nieuwe locatie te passen.

Dankzij een kleine reconstructie op basis van kopieën uit de 17e eeuw werden de ontbrekende onderdelen dit jaar weer aan het werk gezet met behulp van kunstmatige intelligentie.

Het schilderij werd in 1911 door een man gestoken, verborgen in een bunker tijdens de bezetting van Nederland door nazi-Duitsland, in 1975 met een ander mes gesneden en in 1990 met zuur besproeid.

De miljoenen euro kostende Operatie Nachtwacht is het meest uitgebreide onderzoeks- en restauratieproject om het meesterwerk aan te pakken.

In de volgende fase, die op 19 januari begint, onderzoeken experts de vervormingen in de linkerbovenhoek van het schilderij.

Ze beslissen ook of ze een volledige of gedeeltelijke restauratie zullen uitvoeren.

“Op veel plaatsen is de verf nog in uitstekende staat”, aldus het museum. Andere gebieden “verkeren in slechte staat van onderhoud … het is voorbij … het verwijderen van vernis in het verleden heeft ertoe geleid dat verf op sommige plaatsen oplost”, zei het.

Roelofs: “Wat je verwacht van een schilderij dat bijna 400 jaar oud is, is de staat van dat schilderij, maar nergens wordt alarm geslagen.”

Bijgewerkt: 8 december 2021, 23:11 uur

READ  Nederlands bedrijf oogst eerste kasasperges