april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee Nederlanders gearresteerd nadat 120.000 kg illegale crackers werden gevonden in Duitse bunkers

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de vondst van ruim 120.000 kilo illegale crackers in Duitse bunkers begin november in Nederland. Dit is de grootste inbeslagname van vuurwerk door de Nederlandse politie.

De verdachten waren een 26-jarige man uit de omgeving van Olst en een 28-jarige man uit de omgeving van Raalte. Het zijn vragen en staan ​​vrijdag voor de onderzoeksrechter. Het is niet duidelijk welke misdaad ze zouden hebben gepleegd, of hoe ze in verband werden gebracht met de crackers. In deze zaak zullen er waarschijnlijk nog meer worden gearresteerd.

Het vuurwerk werd gevonden in een voormalige NAVO-bunker aan de Duitse Rijn, voorbij de grens met Enshte. Ambtenaren denken dat ze zijn gemaakt voor de Nederlandse particuliere markt. Legale en illegale crackers werden door elkaar gehaald.

In sommige gevallen werd de inventaris verhuld door vervalste stickers die het risiconiveau van het object beschrijven. De resulterende dozen met crackers zijn krachtiger dan aangegeven.

De bunkers in kwestie werden gebruikt als inzamelcentrum voor tussenpersonen die op onveilige wijze vuurwerk verzamelden via huurbusjes en personenauto’s, aldus de politie. De vondst is gedaan in nauwe samenwerking met de Duitse politie.

READ  De Nederlandse voetbalexpert deelde wat Kerz vertelde Van Bronkhorst