oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waar Mosquito Fire en Dutch Fire zich bevinden

Dinsdagmiddag woedden er twee branden in het Californische Placer County. De Dutch Fire ontstak dinsdag in de Sierra Foothills nabij Interstate 80 en de stad Dutch Flat, hemelsbreed slechts 12 mijl verwijderd van de Mosquito Fire, die al een week brandt in de buurt van Foresthill.

Aangewakkerd door zuidwestenwind, verspreidden de branden zich snel door vegetatie en bosland dat kurkdroog was na de recordbrekende hittegolf van vorige week.

Cal Fire zei dat de Nederlandse brand vanaf 15.00 uur 25 hectare groot was. in Colfax. Dutch Flat is een klein stadje met dennenbossen en Victoriaanse huizen, ongeveer 45 mijl ten westen van Truckee, dat dateert uit de tijd van de Gold Rush.

Het muggenvuur ontstak in september. 6 en heeft bijna 50.000 acres verscheurd en 46 structuren vernietigd. Het vuur is in het weekend tot bedaren gekomen te midden van koelere temperaturen en stilstaande lucht, en brandweerlieden vingen een pauze en bereikten 18% inperking. Met de verandering in het weer op dinsdag brulde het vuur weer tot leven en in de middag verschenen er enorme pyrocumuluswolken boven de regio. Deze zogenaamde vuurwolken zijn een teken van actief brandgedrag.

Verschillende gemeenschappen zijn volledig geëvacueerd vanwege de Mosquito Fire, waaronder Foresthill, Volcanoville, Georgetown en Quintette.

READ  Dinja en Hermes leiden Nederlandse dominantie in Mechelen

De twee branden branden ten westen van Lake Tahoe, dat de afgelopen dagen door de Mosquito Fire is gehuld in rook van bosbranden.